Tredje raka pallplatsen för JC Raceteknik – De Ridder tvåa i Kanada

Nya framgångar under helgen för värmländska teamet JC Raceteknik. Guillaume De Ridder gasade sig till en andraplats, samtidigt som teamkollegorna Sondre Evjen och William Nilsson slutade sjua respektive åtta.
– Guillaume är verkligen värd andraplatsen och överlag är vi nöjda med tävlingen. Men vi ska komma tillbaka ännu starkare i Frankrike, säger 27-årige teamchefen Joel Christoffersson.

Det blev en ny pallplats för JC Raceteknik när den femte deltävlingen av RX2 International Series kördes i Trois-Riviéres.
Guillaume De Ridder, som gör sitt debutår i rallycrossklassen Supercar Lites, knep sin andra raka andraplats och klättrar därmed upp på en tredjeplats i mästerskapstabellen. För både norrmannen Sondre Evjen och skånske William Nilsson blev det missade finalplatser, och de slutar på sjunde respektive åttonde plats. Nilsson ligger efter tävlingen på en total femteplats, följt av teamkollegan Evjen på åttonde plats.
– Guillaume hade bra fart hela helgen och är verkligen värd andraplatsen. För William och Sondres del är vi nöjda med placeringarna in i semifinalen, med tyvärr gjorde den smala banan det svårt för dem att köra om. Överlag är vi nöjda med tävlingen, men vi ska komma tillbaka ännu starkare i Frankrike, säger teamchefen Joel Christoffersson.

För Guillaume De Ridder levererade tävlingen både med och motgångar, men i finalen lyckades han knyta ihop säcken.
– Det här var ganska oväntat för mig, framförallt eftersom jag startade från femte startspår i finalen. Jag gjorde en kanonstart och var strax bakom ledande Cyril Raymond. Men sen gjorde jag två misstag, så det var svårt att hålla Tanner Whitten och Dan Rooke bakom mig. Vi hade en bra fight, så en andraplats känns fantastiskt, säger De Ridder.

För 17-årige William Nilsson började tävlingen bra. Han inledde på topp med andra och tredje tid under de fria träningarna. Men sen blev det tuffare, med incidenter i två av de fyra omgångarna samt i semifinalen.
– Självklart är jag ledsen och besviken, för man vill alltid till final. Det var en tuff tävling med mycket trafik, påkörningar och svåra startspår på yttern. Mycket har gått emot mig helt enkelt, men samtidigt tar jag med mig flera lärdomar härifrån. Banan skiljde sig väldigt mycket jämfört med banorna vi har hemma i Europa, så det blev en bra erfarenhet för mig, säger Nilsson.

Sondre Evjen hade en bra tävling och kvalificerade sig till semifinal. Men där tog det dessvärre stopp.
– Det var en väldigt bra helg för mig, bortsett från omgång två där det regnade bara i mitt heat. Jag var fyra, fyra och sexa i de andra omgångarna, och är riktigt nöjd med det. I semifinalen gjorde jag en dålig start. Jag hade bra fart och jagade ikapp, men banan är för smal för att kunna göra en omkörning. Nu gäller det bara att fokusera om och få en nystart i Frankrike, säger Evjen.

Resultat Kanada

1. Cyril Raymond (FRA)
2. Guillaume De Ridder (BEL)
3. Tanner Whitten (USA)
4. Vasiliy Gryazin (LVA)
5. Simon Olofsson (SWE)
6. Dan Rooke (GBR)
7. Sondre Evjen (NOR)
8. William Nilsson (SWE)

9. Andreas Bäckman (SWE)
10. Jessica Bäckman (SWE)

Mästerskapstabellen

1. Cyril Raymond (FRA) 138 p
2. Dan Rooke (GBR) 124 p
3. Guillaume De Ridder (BEL) 89 p
4. Tanner Whitten (USA) 83 p
5. William Nilsson (SWE) 75 p
6. Simon Olofsson (SWE) 72 p
7. Glenn Haug (NOR) 63 p
8. Sondre Evjen (NOR) 59 p
9. Vasiliy Gryazin (LVA) 51 p
10. Andreas Bäckman (SWE) 49 p

Sponsorer