Sondre Evjen kör RallyX Nordic för EKS JC

Norske rallycrosstalangen ansluter till EKS JCs satsning i RallyX Nordic 2021. Teamets Enzo Ide får nu sällskap i Supercar av Sondre Evjen.
– Sondre är en snabb förare som har utvecklats enormt under sina två år i klassen, så vi kommer helt klart att försöka kämpa om topp tre-placeringar, säger teamchef Joel Christoffersson.


Sondre Evjen började sin rallycrosskarriär i Supercar Lites 2016 tillsammans med JC, med stora framgångar. 2018 gjorde han sin debut i Supercar och körde hem en femteplats för teamet under EM i Riga. De senaste två säsongerna satsade han helhjärtat på Supercar-EM, då hos teamet KMS. Nu är 23-åringen tillbaka hos EKS JC för en satsning i RallyX Nordic.

Bilen Evjen kommer tävla i är Audi S1 EKS RX quattro. Han har hunnit med några tester bakom ratten, men i Nysum blir det tävlingsdebut i bilen. Den unge norrmannen har visat sig konkurrenskraftig även i den högsta klassen, och teamets målsättning är att kunna fightas om en mästerskapstitel.

EKS JC har tidigare presenterat tre förare i RallyX Nordic: Enzo Ide i Supercar, Isak Reiersen i Crosscar och Alex Gustafsson i Crosscar Junior. Årets mästerskap består av sju deltävlingar, Nysum (Danmark), OuluZone (Finland) samt Höljes och Arvika (Sverige). Säsongspremiären körs i Danmark 1-2 maj.


Joel Christoffersson, teamchef EKS JC:
”Det känns riktigt bra att stärka teamet med ytterligare en förare och vi har en bra line-up och är taggade inför premiären. Sondre har varit på en liten utflykt hos KMS under ett par år, så vi ser fram emot att ha honom i teamet igen. Vi känner redan Sondre och han känner oss, så det ska bli kul att jobba tillsammans igen och för första gången göra en riktig Supercar-satsning. Han är en snabb förare som har utvecklats enormt under sina två år i klassen, så vi kommer helt klart att försöka kämpa om topp tre-placeringar.”

Sondre Evjen, Supercar:
”Det känns väldigt bra att vara tillbaka hos teamet. Det var hos Joel jag startade min rallycrosskarriär, och vi har alltid haft en god dialog inför alla säsonger. Jag har haft två lärorika år i Supercar-EM tillsammans med Kristoffersson, där jag utvecklats som förare och kunnat höja tempot i bilen. Förutom några test blir det min premiär i Audin. Bilen är känd för att vara både pålitlig och tåla mycket, men den är också lite krävande att köra. Så det blir spännande att se om jag klarar av att komma in i den direkt och få till tempo på en gång så vi kan hänga med i Nysum.

Jag går in med målsättningen om en pallplats i mästerskapet. Jag ska försöka hålla en hög lägstanivå för att plocka viktiga poäng och såklart kämpa om seger i varje tävling. Jag har kört på de flesta banorna förr, så är jag bara bra med i starterna borde vi kunna hålla ett högt tempo och vara konkurrenskraftiga. Vi får se vilka konkurrenter som dyker upp, men jag tror att det kommer bli tufft motstånd. Jag är glad att samarbeta med EKS JC den här säsongen, det är ett team med bra folk och jag ser mycket fram emot det.”

Sponsorer