JC Raceteknik på pallen under SM-veckan – Pelle Wilén tvåa i rallycrossprinten

Det blev blandad kompott för JC Raceteknik under SM-veckan i Sundsvall. Samtidigt som Pelle Wilén tog ett efterlängtat SM-silver blev det kämpigare för teamkollegorna Gundersen, Evjen och Walfridson.
– Det känns jättekul för hela teamet att Pelle fick ta ett silver i SM-sprinten. Han plockade verkligen fram farten i semifinalen, säger teamchef Joel Christoffersson.


Fredagen under SM-veckan gick i bilsportens tecken och det var på travbanan i Bergsåker som rallycrossförarna gjorde upp om SM-medaljerna i vinterns rallycrossprint. För teamet JC Raceteknik slutade det med en silvermedalj. Det var teamets isförare Pelle Wilén, Eskilstuna, som gasade hem andraplatsen. Wilén kämpade lite med starterna men hade överlag en jämn tävling. Det var först i semifinalen som han visade sig riktigt på hugget och kammade hem första heatsegern.

Sondre Evjen briljerade under de första omgångarna, där har gasade sig till dubbla heatsegrar. I semifinalen blev det stolpe ut, och norrmannen blev förste förare utanför final efter en punktering.

För Ben-Philip Gundersen och Jimmie Walfridson blev det en tung helg, med stolpe ut. Trots högt tempo gjorde dåliga starter och problem att de kom på en delad åttondeplats. Förarna särskildes utefter resultatet i kvalet och Gundersen knep därmed sista semifinalplatsen. Väl i semin gjorde norrmannen ytterligare en sämre start, och trängseln i första sväng gjorde att han gled ut i djupsnön och förlorade finalchansen.

För JC Raceteknik är inte vintersäsongen över än – 18, 20 och 23 mars körs nämligen serien RallyX on Ice i Åre.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det känns jättekul för hela teamet att Pelle fick ta ett silver i SM-sprinten. Han plockade verkligen fram farten i semifinalen, men i final hade han inte riktigt rätt fart för att nå hela vägen. Trots det är vi verkligen nöjda med resultatet. Sondre har haft ett högt tempo genom hela tävlingen, så att en punktering ödelade semifinalen för honom känns trist. Ben-Philip och Jimmie har också haft bra fart på banan, men gjorde båda dåliga starter som straffade sig i det stora hela. Vi åker hem från Sundsvall med inställningen att ladda upp till max inför RallyX on Ice i Åre. Vi vet vad vi behöver jobba på och siktar på ett toppresultat.”

Pelle Wilén:
”Det här var riktigt kul! Jag har haft en del oflyt förut, men äntligen stämde det. Det var lite sladdigt för mig i finalen och de andra åkte lite fortare, men jag är jättenöjd över att sluta tvåa. Sen är jag jäkligt stolt över segern i semifinalen. Grabbarna jag möter har kört på absolut högsta nivån internationellt i de här bilarna, samtidigt som jag bara har gjort sju tävlingar i Lites. Det är inget lätt motstånd, så ett SM-silver känns väldigt bra.”

Sondre Evjen:
”Helgen började fint för mig med segrar i Q1 och Q2. Det klaffade i alla starter och jag var snabb iväg, och hade överlag ett bra bra tempo på banan. Men i semifinalen var jag inte snabb nog, samtidigt som jag fick en punktering. Så jag slutade trea där och det känns oavsett tråkigt att inte fått köra final, men så är det ibland i rallycross.”

Ben-Philip Gundersen:
”För min del har det varit en bra helg om man ser till farten på banan. Däremot har jag haft det väldigt kämpigt med starterna. Eftersom banan varit snabb och tight var det svårt att kunna köra om, så starterna var extra viktiga. Men jag har fått mycket körning nu, och vet vad jag ska träna på till framtida vintertävlingar.”

Jimmie Walfridson:
”Min tävlingshelg skulle jag kunna sammanfatta som katastrofal. På banan har jag haft helt okej fart, men starterna har varit riktigt dåliga. Det är alltid viktigt att göra bra starter i rallycross, men så här under vintern är det extra viktigt med tanke på snörök och att omkörningar är svåra att göra. Så kort sagt var det inte min helg, helt enkelt. Men jag har haft en rolig tävling och kommer tillbaka med nya tag till RallyX Nordic.”

Resultat SM-sprinten 2019

1. Sebastian Eriksson (Hagfors MK)
2. Pelle Willén (Strängnäs AMS)
3. Oliver Eriksson (MK Speed)
4. Kevin Eriksson (MK Speed)
5. Adam Westlund (Gestrike RT)
6. Sondre Evjen (NMK Gol)
7. Kevin Hansen (Götene MK)
8. Ben-Philip Gundersen (KNA Solør Motorsport)
9. Jimmie Walfridson (MK Ratten)
10. Martin Jonsson (Woxnadalens MK)

Sponsorer