JC Raceteknik dubbla mästare i RallyX Nordic – Bryntesson och Nilsson segrare

JC Raceteknik blev de ultimata mästarna när RallyX Nordic avgjordes. De vann nämligen i både Supercar och Supercar Lites, samt knep ett brons.
– Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Det känns helt grymt bra, säger Bryntesson efter vinsten.

För JC Raceteknik avslutades RallyX Nordic på bästa tänkbara sätt. Under den avslutande deltävlingen i Strängnäs kammade Thomas Bryntesson ohotat hem guldet i Supercar. Samtidigt bjöd William Nilsson på en riktig rysare, där han lyckades säkra guldet först i finalen. Teamets Henrik Krogstad slutade trea i Supercar Lites.
JC Raceteknik fick även avsluta på pallen under finaltävlingen i Strängnäs, där Nilsson segrade, Bryntesson slutade tvåa och Sondre Evjen kom på en tredje plats.
– Det här är helt sjukt, jag startade upp teamet 2014 och nu 2017 står vi som vinnare i både Supercar och Supercar Lites, något ingen lyckats med förut. Dessutom är vi tvåa i EM. Jag är mållös, detta hade jag inte ens kunnat drömma om, säger teamchefen Joel Christoffersson.
Han fortsätter:
– Vi åkte hit för att försvara ledningen i Supercar och plocka poäng på Simon Olofsson i Supercar Lites. När Thomas säkrade mästerskapsguldet redan innan semin kändes det otroligt skönt. Sen laddade vi om och tog en fight i Lites. Simon tog starten i finalen, men gjorde en miss och William orkade om och säkrade guldet. Vi är ett team där alla vill vinna och vi kämpar tillsammans mot samma mål, så det här känns otroligt skönt.

21-årige Thomas Bryntesson, Töcksfors, har minst sagt haft en lyckad förstasäsong i Supercar. Förra helgen kom han tvåa i Europeiska mästerskapet och numera kan han även titulera sig som mästaren av RallyX Nordic 2017.
– Det här är verkligen en dröm som går i uppfyllelse. Det känns helt grymt bra, och att få göra det ihop med hela teamet är riktigt skoj. Vi har jobbat väldigt hårt och det har gett resultat. Säsongen i Nordic har varit hur bra som helst, med pallplats i fem av sex deltävlingar. Dessutom fick jag avsluta med ett EM-silver, jag är verkligen nöjd. Samtidigt vill jag också tacka hela teamet från mekaniker till kock, mina sponsorer och såklart alla supporters. Det är otroligt hur många som vill hjälpa mig, säger Bryntesson.

17-årige William Nilsson låg inför den sista tävlingen tvåa i mästerskapet, fyra poäng efter ledaren Simon Olofsson. Inför semifinalen hade Nilsson knappat in, och hade enbart en poäng upp till guldet. Det gjorde att mästerskapet avgjordes i finalen, där den av Nilsson och Olofsson som korsade mållinjen först skulle bli årets RallyX Nordic-mästare. Så med Nilssons seger i tävlingen kom också ett SM-guld.
– Det har nog inte sjunkit in än. Men fy satan vilken säsong jag har haft. Det har inte varit en dans på rosor, men jag har fortsatt kämpa. Så att ta hem det trots allt känns riktigt, riktigt bra. Idag kunde jag visa att jag har nerver av stål. Men sen är det viktigt att komma ihåg att motorsport inte en individuell sport, det är en teamsport där alla parter måste funka. Så tack till min familj, mitt team, alla sponsorer, vännerna där hemma och alla andra som stöttat mig. Utan alla er hade jag inte stått här idag, säger Nilsson.

Debutanten Henrik Krogstad, som tävlade med ett brutet revben, slutade på sjätteplats i tävlingen efter en svartflagg i finalen. Trots det säkrade han bronset i RallyX Nordic.
– Det känns såklart great, men jag hade hoppats på bättre. Det är klart att jag är nöjd, men jag kör alltid för att stå högst upp på pallen. Men det får gå för det är min första säsong. Jag har farten på banan, men sen är det småsaker som går fel. I år har jag slutat på pallen i två tävlingar, men också blivit svartflaggad i två. Nästa säsong är målet att köra RX2 International Series och då hoppas jag på mer flyt, säger Krogstad.

Även Sondre Evjen lyckades, trots en kämpig säsong, knipa en femteplats i RallyX Nordic.
– Att få avsluta på pallen känns kul. Jag är nöjd med resultatet, men gjorde en miss i finalen som tyvärr kostade möjligheten till en bättre placering. I RallyX Nordic ville jag på pallen det här året, men så blev det som det blev. Jag har haft tre bra tävlingar i år och är nöjd med Grenland, Arvika och Strängnäs. Sen fick jag svartflagg i Götene och på Solvalla, vilket kostade i mästerskapet, säger Evjen.

Ola Frøshaug lyckades trots den missade finalplatsen sluta på en hedersvärd femteplats i RallyX Nordic.
– Det har varit en väldigt bra säsong. Det är mitt första år i Supercar och målet var att sluta inom topp fem. Det lyckades jag med. Teamet har fungerat helt bäst, vi är som en stor familj och jag är stolt över att vi fått två mästare, säger Frøshaug.

RallyX Nordic

Supercar

1. Thomas Bryntesson 160 p
2. Oliver Solberg 141 p
3. Peter Hedström 113 p
4. Alexander Hvaal 110 p
5. Ola Frøshaug 88 p
6. Mats Öhman 84 p
7. Joachim Hvaal 69 p
8. Lukas Walfridson 61 p
9. Christer Dalmans 59 p
10. Oliver Eriksson 49 p

Supercar Lites

1. William Nilsson 126 p
2. Simon Olofsson 122 p
3. Henrik Krogstad 96 p
4. Vasily Gryazin 86 p
5. Sondre Evjen 78 p
6. Viktor Johansson 75 p
7. Anders Michalak 52 p
8. Thomas Holmen 51 p
9. Santosh Berggren 50 p
10. Jonathan Walfridsson 44 p

Resultat Strängnäs

Supercar

1. Oliver Solberg
2. Thomas Bryntesson
3. Oliver Eriksson
4. Peter Hedström
5. Ramona Karlsson
6. Alexander Hvaal
7. Ola Frøshaug
8. Mats Öhman
9. Christer Dalmans
10. Frode Holte
11. Stene Johansen
12. Magda Andersson
13. Jarle Nytrae
14. Joachim Hvaal

Supercar Lites

1. William NIlsson
2. Vasiliy Gryazin
3. Sondre Evjen
4. Simon Olofsson
5. Jessica Bäckman
6. Henrik Krogstad
7. Thomas Holmen
8. Santosh Berggren
9. Andreas Bäckman
10. Viktor Johansson
11. Anders Michalak
12. Hampus Rådström
13. Stein Frederic Akre
14. Jonathan Walfridsson
15. Oscar Ortfeldt
16. Sandra Hultgren

Sponsorer