Två förare på pallen under Svenska Crosskart Cupen i Arvika och en andraplats i sprinten

Under den sista deltävlingen av Svenska Cupen segrade Per Björnson i 650cc, medan teamkompisen Isak Reiersen knep andraplatsen i 125cc. Teamets yngste junior, Alex Gustafsson, slutade på sjätteplats i 85cc. I söndagens sprinttävling kom Reiersen och Gustafsson på andra respektive fjärde plats.

För 13-årige Isak Reiersen, 125cc, blev det dubbla andraplatser under helgens två tävlingar. I lördagens tävling körde han hem två heatvinster och en andraplats. Det räckte till ett andra startspår i A-finalen.
– Såklart vill jag alltid vinna, men två andraplatser är jag ändå rätt nöjd med. Lite strul i förstasvängen gjorde att jag jag gled ut och tappade längd på Robin. Jag lyckades inte ta ikapp det. Och på sprinten det skilde bara 0,4 sekunder mellan oss. Så det var två väldigt jämna tävlingar med många bra fighter. Eftersom jag bara gjorde ett inhopp nu under sista deltävlingen kände jag ingen press alls och det var kul avsluta säsongen i Värmland, säger Reiersen.

Alex Gustafsson, 10 år, kom på sjätte- och fjärdeplats i 85cc under helgens tävlingar. I lördags knep han två heatsegrar och en andraplats, vilket resulterade i start från första led i A-finalen och en sjätteplats i tävlingen. Under sprinten räckte tiden till en fjärdeplats.
– Det kändes gött att tävla på hemmaplan och för mig har inget krånglat den här helgen. Under A-finalen var jag hyfsat bra med i starten, men jag kunde inte lägga mig på innern utan gled ut och tappade placeringar. I sista sväng var jag nära att rulla. Men jag lyckades köra upp mig till en sjätteplats. Sprinten var tufft och det skilde bara hundradelar mellan oss, så jag är nöjd med båda resultaten, säger Gustafsson.

Per Björnson fick avsluta säsongen på pallen i 650cc. Efter två vinster och en andraplats i grundomgången räckte farten till seger i tävlingen.
– Det är alltid roligt att vinna! Tävlingen flöt på bra och med en vinst i grundomgången fick jag bästa startspår i A-finalen, där jag tog starten och ledde in i mål. Nästan hela SM-fältet var med så det kändes ju självklart bra att avsluta säsongen på topp, säger Björnson.

Sponsorer