Henrik Krogstad, JC Raceteknik, under RX2 International Series i Kanada

Tufft avslut för JC Raceteknik – trots stark inledning i Kanada

Den här helgen var inte marginalerna på JC Racetekniks sida. Trots att alla fyra förare i RX2 International Series kvalificerade sig till semifinal missade alla final.
– Såklart är hela teamet besvikna över resultatet, för vi hade riktigt bra fart fram till semifinalen, säger teamchef Joel Christoffersson.


Den femte deltävlingen av RX2 International Series har precis avslutats i Kanada. Tävlingen kördes på banan Grand Prix de Trois-Riviéres, men inleddes under fredagen med en uppskattad och välbesökt parad genom staden. JC Raceteknik kom till start med fyra förare i klassen Supercar Lites, men där blev inte resultatet vad man hoppats på.

I bagaget har Henrik Krogstad två raka pallplatser internationellt, men i Kanada gick det inte hela vägen. Norrmannen kämpade med att hitta farten och fick istället nöja sig med en åttondeplats i tävlingen. Han ligger, trots det, fortfarande på tredjeplats i mästerskapet.

Ben-Philip Gundersen visade bra tempo i Kanada och låg efter grundomgången på fjärde plats. Han startade därmed från första led i semifinalen, men körde på någonting och skadade bilen. Han ligger efter helgen femma i RX2 International Series.

För Sondre Evjen blev det en tuff tävling och i den tredje omgången var han involverad i en startkrasch. Han for in i muren och fick stora skador på bilen. Teamet hann laga den till sista omgången, med tävlingen tog stopp i semifinalen där han slutade på sjätteplats.

För 18-årige William Nilsson gick tävlingen upp och ner. Skåningen inledde i toppen, fick senare problem men kom tillbaka riktigt starkt till de sista två omgångarna. I semifinalen var han bra med i starten, men bilen gick varm och han blev istället förste föraren utanför final.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Såklart är hela teamet besvikna över resultatet, för vi hade riktigt bra fart fram till semifinalen. Banan har varit tuff, med mycket damm som gjorde det svårt för alla förare. Vi hade inte heller turen med oss i den första kurvan, vilket gör att man hamnar i kö och då blir det såhär. Men vi åker hem imorgon och kommer förbereda oss inför RallyX Nordic i Danmark till helgen med ett test på torsdag. Där ligger vi tvåa i mästerskapet i både Supercar och Supercar Lites och vi siktar på att vara på topp där.”

Henrik Krogstad, RX2:
”Jag hade inte farten med mig den här helgen. Och när du har dålig fart kommer också oturen, så är det bara. Starten i semifinalen var egentligen inte så dålig, utan det var farten sen som fattades. Jag kämpar lite med självförtroendet just nu. Men jag ligger trea i mästerskapet efter helgen, och det känns såklart bra.”

Ben-Philip Gundersen, RX2:
”Jag hade bra tempo i omgång tre och fyra, och såg fram emot semifinalen. Farten fanns för att gå till final, men väl där gjorde jag ett misstag i första kurvan och det gjorde att jag förlorade racet. Tråkigt såklart, men det är sånt som händer ibland. Bortsett från det har jag haft en bra helg och banan var både rolig och snabb att köra på.”

Sondre Evjen, RX2:
”I semifinalen startade jag från sista spår, så jag tog jokern direkt och tog ikapp på de framför. Men tyvärr hamnade jag i trafik och det blev en sjätteplats. Jag är såklart mycket besviken över resultatet, men kommer fokusera på nästa tävling.”

William Nilsson, RX2:
”Starterna har suttit klockrent och farten har varit det minsta problemet. Men en kedja är aldrig komplett utan den sista länken, och det är verkligen det lilla som fattas nu. Det känns frustrerande. Men taggar om inför Danmark, där det blir en ny bana med nya möjligheter.”

Resultat Kanada
1. Oliver Eriksson (SWE)
2. Guillaume de Ridder (BEL)
3. Cole Keatts (USA)
-
7. Ben-Philip Gundersen (NOR)
8. Henrik Krogstad (NOR)
9. William Nilsson (SWE)
11. Sondre Evjen (NOR)

Mästerskapstabellen:
1. Oliver Eriksson (SWE) 125 p
2. Guillaume de Ridder (BEL) 114 p
3. Henrik Krogstad (NOR) 89 p
-
5. Ben-Philip Gundersen (NOR) 83 p
6. Sondre Evjen (NOR) 71 p
7. William Nilsson (SWE) 66 p

Sponsorer