Stolpe ut för JC Raceteknik Juniorteam i Arboga

Det blev dessvärre ingen fullpoängare för JC Racetekniks juniorer Isak Reiersen och Alex Gustafsson när den tredje SM-deltävlingen i crosskart kördes i Arboga.

13 år gamle Isak Reiersen, 125 cc, inledde tävlingen starkt med seger i första omgången, trots att han startade från sista led. Han vann även omgång 2 och kom på andraplats i den tredje omgången. Men i A-finalen tog det stopp. Han låg på andra plats när en annan förare rullade och det blev en omstart. Men i omstarten tvingades han dessvärre bryta tävlingen efter en teknisk flagg.
– Det började bra, men slutade mycket sämre. Jag är så besviken att det inte ens finns ord. I finalen upplevde jag att föraren framför tvärnitade. Jag bromsade hårt för att inte krocka och fick sladd på karten. Jag körde in i däcket på hans crosskart och då flög min kaross av och jag fick inte fortsätta köra. Det är väldigt synd att det blev som det blev, men nu är jag bara revanschsugen inför nästa tävling, säger Reiersen.

10-årige Alex Gustafsson, 85 cc, hade problem redan från start. I första heatet, när regnet öste ner som mest, gick hans glasögon sönder och eftersom säkerheten alltid är viktigast bröt han heatet. Den andra omgången segrade han, men i tredje omgången var oturen framme igen. Kedjan gick av på startrakan och han tvingades bryta. Han tog sig vidare till D-final, och passerade mållinjen som trea, men eftersom två förare diskvalificerats efter att kört för fort bedömdes han som segrare och gick därmed vidare till C-final. Där slutade han på femma plats.
– Jag vann ett heat och det var självklart jättekul. Det är en rolig bana, med hårnålar och sånt. Min körning har varit bra i helgen, fast jag har haft mycket otur. Nästa tävling blir nog i NM i Flisa under Midsommarhelgen. Då hoppas jag på A-final, säger Gustafsson.

JC Racetekniks seniorförare Per Björnson, som tävlar i 650 cc, kom på fjärdeplats i tävlingen.
– Jag hade tyvärr inte flytet med mig och råkade ut för gashäng i sista heatet. Det har man inte råd med. Före finalen regnade det så vi körde med en våt-setup. Tyvärr hann det torka upp så finalen blev mycket svårkörd. Men nu laddar vi om för Östmark i slutet av augusti, säger Björnson.

Sponsorer