JC Racetekniks Sondre Evjen slutade tvåa under den första deltävlingen av RallyX on Ice

Sondre Evjen tvåa i första deltävlingen av RallyX Nordic

JC Raceteknik-föraren Evjen tog en silvermedalj för teamet, och Tidemand gjorde en bra debut. Samtidigt bröt Gundersen i semifinalen. I mästerskapstabellen ligger teamet tvåa och trea.

Det var under riktigt dåliga väderförhållanden som det första deltävlingen av RallyX on Ice kördes på Åresjön, och den kraftiga vinden gjorde att tredje omgången ställdes in. Sondre Evjen kämpade lite under grundomgången, med en P3 och en P4, och startade därmed från bakre led i semifinalen. Med tack vare en bra start lyckades han segra i semifinalen. Han tog med sig det höga tempo till finalen, där han slutade fyra.

Pontus Tidemand gjorde en bra Supercar Lites-debut. Han visade att farten fanns redan från start, och lyckades vinna sitt heat i den andra omgången trots dubbla varv i jokern. I semifinalen var han involverad i en raceincident där han hamnade i en snövall och heatet rödflaggades. I omstarten slutade han på andraplats och kvalificerade sig till final. Väl i final fick han problem med imma på vindrutan, och slutade på femte plats.

Ben-Philip Gundersen var startsnabb under helgen. Men i Q2 snurrade han och förlorade mycket tid, vilket gjorde att han startade från sista raden i semifinalen. I semin gjorde de dåliga väderförhållandena att sikten blev mycket dålig, och han avslutade semin i en snövall.

De kommande två deltävlingarna körs på onsdag och lördag i Åre.

Mästerskapstabellen

1. Sebastian Eriksson 28 p
2. Pontus Tidemand 24 p
3. Sondre Evjen 23 p
4. Petter Leirhol 22 p
5. Kevin Eriksson 19 p

12. Ben-Philip Gundersen 9 p

Sponsorer