Seger för JC Racetekniks Robin Larsson i Hell – Gundersen tvåa i RX2

Det blev dubbelt JC Raceteknik på pallen under helgens rallycrosstävling i Norge. Medan Robin Larsson tog sin andra raka seger i Supercar-EM fick även Ben-Philip Gundersen fira på pallen med en andraplats i Supercar Lites.
– Det blev en riktigt bra tävling för hela teamet och vi plockar viktiga mästerskapspoäng, säger teamchef Joel Christoffersson.


Under helgen nådde rallycrossen Norge och den välkände Lånkebanen i Hell. För teamet JC Raceteknik blev det en lyckad tävlingshelg i både FIA European Rallycross Championship och RX2 International Series.

För Robin Larsson blev det återigen en fullträff. Han inledde helgen med en snabbast tid under träningen och fortsatte prestera topptider, segrade i grundomgången och även i semifinalen. Väl i final var han tvåa iväg i starten, men lyckades snabbt avancera och behöll ledningen över mållinjen. Det blev Svenljungabons andra raka seger i Euro RX, han plockar maximala mästerskapspoäng och utökar ledningen ytterligare.

Även teamets RX2-förare visade ett bra tempo under helgen. Norrmannen Ben-Philip Gundersen knep flera tider i toppen och slutade på en andraplats i grundomgången efter stabil körning. I semifinalen blev det en seger och han startade från främre led i finalen. Han var tvåa iväg i starten, och det blev även resultatet. För Värmländske teamkollegan Jimmie Walfridson var det första gången någonsin i Hell. Trots det hittade han snabbt flytet på banan och tog bland annat en heatseger. Han var trea in i semifinalen och tog rygg på Gundersen, men blev efter en tight semifinal förste föraren utanför final.

Nästa deltävling för både Euro RX och RX2 International Series blir i Höljes 5-7 juli. Resultatlistor från Hell finns här.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det blev en riktigt bra tävling för hela teamet med två pallplatser. För Robin var det en kanonhelg rakt igenom. Farten har funnits hela säsongen, men han har också visat en väldigt smart körning genom hela helgen. När regnet började ösa ner inför finalen blev det lite stressigt för oss alla, men Robin behöll ändå lugnet och gjorde imponerande tider, snabbare än hela VM till och med. Att utöka mästerskapsledningen gör att vi tar med oss en bra känsla till EM i Höljes.

I RX2 har vi höjt tempot ytterligare ett steg. Vi närmar oss bilarna i toppen och har visat att vi kan utmana där. Ben-Philip har varit suverän i Hell. Han visade sig riktigt snabb och klättrar i mästerskapet. Jimmie har utvecklats mycket i år och visat att han är med i toppen. Han har haft en stabil körning i helgen och var trea in i semin, men där fanns inte farten helt tyvärr. Både Ben-Philip och Jimmie gillar banan i Höljes, så det här blev en bra uppladdning inför The Magic Weekend.”

Robin Larsson, Supercar:
”Det här känns riktigt skönt. Det har varit en stabil helg för mig, som gick enligt planen hela tiden. Däremot blev det lite onödigt spännande när regnet kom… Jag vet att jag har farten på torrt underlag, men har inte kört bilen på vått underlag tidigare. Så det blev lite nervös stämning. Men tydligen fungerade det också bra. Vi har tagit full pott i mästerskapet och med tanke på att det är få deltävlingar är varje poäng viktig. Bilen har fungerat klockrent, så nu jobbar vi vidare på att lära känna den ännu mer. Nästa tävling blir Höljes, och att komma till min favoritbana med två raka segrar i ryggen känns skönt.”

Ben-Philip Gundersen, Supercar Lites:
”Jag är nöjd med pallplatsen, och det var extra roligt att få ta det här resultatet inför den norska publiken. Även om det blev en andraplats känns det som seger. Oliver har varit i en helt egen klass den här säsongen, och eftersom jag aldrig fått till ett bra resultat på den här banan så trodde jag inte det skulle bli såhär bra. Att ha det höga tempot och en clean körning redan från start gav en bra känsla under tävlingen. Teamet har gjort ett bra jobb med allt och vi klättrar sakta men säkert uppåt i mästerskapet. Nästa tävling blir Höljes, där har jag gjort bra resultat tidigare i år och det är en bana som passar mig. Så nu gäller det bara att fortsätta plocka poäng.”

Jimmie Walfridson, Supercar Lites:
”Det här var första gången jag körde i Hell, så det blev en ny frän bana att få lära känna. Både bilen och min körning har fungerat bra och jag är verkligen nöjd med helheten i helgen. Det var otur bara att missa finalen och vara första reserv, men jag har samlat på mig mycket erfarenheter i helgen. Gött att ha fått köra upp farten till RallyX Nordic-säsongen. Men nästa tävling för mig blir Höljes, och det är något extra att få köra inför den publiken. Jag ser verkligen fram emot det.”

Sponsorer