Pallplats för Evjen på Silverstone – JC Raceteknik fortsatt i topp av mästerskapet

Sondre Evjen tog årets andra raka pallplats. Samtidigt ligger Ben-Philip Gundersen, Henrik Krogstad och William Nilsson fyra, femma respektive nia i RX2 International Series.
– Det känns väldigt bra att komma på pallen. Jag ligger trea i mästerskapet och har bara fyra poäng upp till ledaren, så allt kan hända, säger Evjen.


Den andra deltävlingen av RX2 International Series har precis avslutats, och för första gången någonsin kördes rallycrossen på den legendariske F1-banan Silverstone i England. För det svenskbaserade teamet JC Raceteknik resulterade helgen i en pallplats. 20-årige Sondre Evjen gjorde en genomgående bra tävling. Han inledde med topptider redan från träning och höll sig inom topp fem. Det blev seger i semifinalen och därefter en tredjeplats i tävlingen. Jämnheten gjorde även att han samlade värdefulla poäng och norrmannen ligger numera på tredje plats i RX2 International Series.

Henrik Krogstad hade stolpe ut i Silverstone. Krogstad presterade under grundomgången topptider och lyckades, trots en rullning i Q2, sluta på fjärdeplats i grundomgången. I semifinalen startade han från första led, men i starten backade han tillbaka för att slippa en incident och gled istället för långt ut. Han tappade placeringarna och det gjorde att han fick nöja sig med en åttonde plats i tävlingen. Han ligger efter helgen femma i mästerskapet.

Det blev blandad kompott för Ben-Philip Gundersen, där bilproblem under inledningen gjorde att han tappade värdefulla placeringar. Men bra tempo under söndagen gjorde att han klättrade till en niondeplats i grundomgången och startade längst bak i semifinalen. Trots tempot var det svårt att klättra och han slutade på tionde plats i tävlingen och ligger numera fyra i serien. För William Nilsson satte elproblem käppar i hjulen och han lyckades precis knipa en semifinalplats. Men problemen gjorde att farten aldrig fanns och han kom på sjätteplats i semifinalen och tolva i tävlingen. Efter helgen ligger Nilsson på nionde plats i mästerskapet.


Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Vi är nöjda med den här tredjeplatsen. Sondre har varit fruktansvärt jämn i helgen och plockat viktiga poäng i mästerskapet. Vi fick alla bilar till semifinal och håller oss i toppen av mästerskapet. William hade genomgående bra tempo den här helgen, men ett elfel gjorde att han inte tog sig vidare till final. Även Henrik visade att farten fanns, och trots att han rullade i Q2 tog han en trettonde tid i omgången. Men han tappade placeringar under starten i semifinalen och kunde inte ta sig upp igen. Annars tror jag absolut att han varit med i toppen i finalen. Ben-Philips bil hade ett sensorfel under lördagen, och han tappade placeringar. Farten fanns, men han fick starta längst bak i semifinalen och på den här smala banan var det svårt att klättra placeringar. Mästerskapet i år är väldigt jämnt med många snabba förare, och trots de missade finalplatserna ligger vi topp fem med tre förare. Det känns bra inför de kommande deltävlingarna av RX2 International Series.”

Sondre Evjen, RX2:
”Det känns väldigt bra att komma på pallen. Det är sådana här resultat vi jobbar för varje tävling. Helgen började bra och jag låg trea efter de två första omgångarna. I Q3 hade jag dålig fart i starten och var inte helt nöjd med bilen, så det blev en fjortondetid. Men vi gjorde lite förändringar på bilen, vilket verkade fungera bra. Jag vann semifinalen, men gjorde en lite sämre start i finalen och kom ut som nummer tre ur andra sväng. Tyvärr räckte inte farten längre idag, men jag är riktigt nöjd ändå. Jag ligger trea i mästerskapet och har bara fyra poäng upp till ledaren, så allt kan hända. Nu ska vi till Norge och Sverige de kommande två deltävlingarna och jag siktar på att fortsätta kämpa om mästerskapsledningen.”

Sponsorer