Marcus Höglund klar för RallyX Nordic 2018 med JC Raceteknik

Marcus Höglund växlar upp – full satsning i Supercar Lites

Dalmasen Marcus Höglund byter ut sin bakhjulsdrivna Skoda mot en storsatsning i Supercar Lites. Målet är en så bra placering som möjligt i RallyX Nordic.
– Jag har kört rallycross i flera år, men nu har jag kommit till ett stadie där det gäller att satsa på riktigt en gång för alla, säger 24-åringen.


Vi har fyra gånger tidigare sett Marcus Höglund, Lima, ratta en Supercar Lites-bil. Men då enbart under tillfälliga inhopp. I år steppar han upp ytterligare och kommer göra full säsong för värmländska teamet JC Raceteknik i RallyX Nordic samt två deltävlingar i RX2 International Series.

Höglund, som tävlar för Finnskoga MK, inledde 2011 sin rallycrosskarriär i klassen 2150 – där han 2015 knep ett JSM-brons. 2016 köpte han en Skoda och körde bland annat svenska mästerskapet i klassen 2400. Samma år debuterade han i Supercar Lites, då han körde en enskild deltävling i Höljes. Han imponerade med topptider direkt och tog sig vidare till final. Där fick han problem med växellådan och slutade därmed på sjätteplats i tävlingen. Men tävlingen i Supercar Lites gav mersmak och under 2017 gjorde han ett inhopp i JC Raceteknik där han körde tre deltävlingar: RX2 International Series i Hell och Höljes, samt Solvalla i RallyX Nordic.

RallyX Nordic (som både är en nordisk serie och har SM-status) består i år av sex deltävlingar i Sverige, Norge, Finland och Danmark – startskottet blir i Höljes 6 maj. Höglund kommer även köra RX2 International Series i Norge och svenska Höljes. Under säsongens totalt åtta tävlingar hoppas 24-åringen både utvecklas ytterligare i bilen, samt slåss om topplaceringar i både enskilda tävlingar och RallyX Nordic.

Marcus Höglund:

”Jag har kört rallycross i flera år, och även några tävlingar i Supercar Lites, men nu har jag kommit till ett stadie där det gäller att satsa på riktigt en gång för alla. Jag ser verkligen fram emot säsongen och det kommer bli en rolig upplevelse. Första gången jag körde Supercar Lites i Höljes gick det långt över förväntan och jag var med i toppen. I fjol gick det lite motigare i de tre tävlingarna jag körde. Jag började få in feelingen i bilen på Solvalla, men då var det ju bara en tävling kvar. I år kommer jag få till fler tester innan premiären och vara bättre förberedd. Den största utmaningen tror jag kommer vara att lyckas hålla sig i toppen och hela tiden prestera, inte bli nervös eller tappa fokus. Konkurrensen kommer bli stentuff eftersom allt fler chaufförer ljusnar upp och blir bättre. Jag kommer inte ta finalplatserna för givet, för många har riktat in sig på guldet. Men jag ska absolut också fightas om det.”

Sponsorer