Isak Reiersen och Alex Gustafsson, JC Raceteknik Juniorteam, under NEZ i Riga.

Lärorik tävling i Riga för JC Racetekniks juniorer

JC Raceteknik Juniorteam har varit i Riga på Sporta Komplekss 333 för den andra deltävlingen i crosskartmästerskapet NEZ (Norra Europeiska Zonen). Både Alex Gustafsson, 11, och Isak Reiersen, 13, gjorde en bra tävling – som tyvärr slutade på ett tråkigt sätt.

Alex Gustafsson, 85 cc, inledde starkt med två segrar och en andraplats i kvalheaten, vilket gjorde att han kvalificerade sig direkt till A-final. I klassen 85 cc får ingen köra snabbare än 80 kilometer i timmen. Eftersom man inte har hastighetsmätare begränsas crosskartens hastighet med hjälp av drivning inför varje heat – när väder eller underlag förändras kan farten variera. I A-finalen passerade Gustafsson mållinjen som nummer två, men eftersom hans hastighet uppmättes till 82 kilometer i timmen på femte varvet uteslöts han.
– Det är många bra som kör och man måste ligga på gränsen! Tyvärr gick crosskarten fortare än den brukar och jag blev diskad. Det var såklart ledsamt att missa sin första pallplats. Men tävlingen var bra annars, även om det slutade tråkigt. Jag har kört väldigt fort och är nöjd med mina linjer och starter, säger Gustafsson.

För Isak Reiersen, 125cc, blev det en kämpigare tävling. Men trots lera som skymde sikten och svårigheter att hitta de rätta inställningarna lyckades han gasa hem trippla andraplatser i kvalheaten. Han tog sig direkt till A-final, men ett elektriskt fel gjorde att bakhjulen låste sig i starten och han tvingades bryta.
– Den har varit en väldig svår tävling och jag hittade inte den rätta känslan i crosskarten. Eftersom det är ny bana för mig får man börja om från början med inställningarna. Vi kämpade med det och fick testa oss fram i heaten. Tyvärr tog det slut väldigt snabbt i A-finalen, men det har varit en väldigt lärorikt helg och jag kan ta med mig mycket härifrån, säger Reiersen.

Sponsorer