JC Raceteknik Juniorteam: Alex Gustafsson och Isak Reiersen

Juniorteamets Reiersen och Gustafsson går upp en klass

Idag drar årets crosskartsäsong igång och JC Raceteknik Juniorteam är på plats i Västerås för den första deltävlingen av Svenska Cupen samt Svenska Sprintcupen i crosskart. Både Isak Reiersen och Alex Gustafsson kommer gå upp en klass. Reiersen, 14 år, går från 125cc till 250cc – Gustafsson, 11 år, kommer byta från 85cc till 125cc. Juniorerna kommer under säsongen köra hela Svenska mästerskapet i crosskart, samt några deltävlingar i Svenska Cupen och Sprintcupen. Reiersen gör även ett inhopp i rallycross och kommer köra de två första deltävlingarna i RX Academy.

Isak Reiersen, 250cc:
”Det känns väldigt roligt att få komma igång med crosskarten, speciellt i en ny klass. 250cc är snabbare, och då blir det automatiskt roligare. Eftersom jag haft fullt upp med allt kring RX Academy har vi inte hunnit göra ett ordentligt test, så det ska bli intressant att se hur den nya motorn känns på banan. Jag vill såklart försöka göra så bra ifrån mig som möjligt, men det kommer bli riktigt tufft. Det är många som kört länge i klassen, och det har också kommit in en del nya snabba förare. Men jag ser fram emot utmaningen.”

Alex Gustafsson, 125cc:
”Det ska bli fruktansvärt kul att köra igen och spännande att tävla i 125cc i år. Crosskarten har fungerat bra och jag har lärt mig mycket på testerna, men det finns alltid mer att lära. Mitt mål är att köra så bra jag kan. Men det är många bra förare i den här klassen och många har kört 125cc i flera år, så det kommer bli jäkigt tufft.”

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det blir roligt att grabbarna går upp en klass. Bådas utvecklingskurvor har gått uppåt senaste året och jag är imponerad över deras insatser. Men nu står de inför nya utmaningar. Det är många bra förare i både 125cc och 250cc, så i år kommer vi fokusera på att samla erfarenheter och hitta farten på banan.”

Sponsorer