JC Racetekniks Robin Larsson visade högt tempo under VM i Riga – Mats Öhman snuvad på finalplats i EM

I helgen fick Robin Larsson fick ta emot EM-guldet i Supercar. Under tävlingen i Riga tog JC Raceteknik flera topptider, samtidigt blev det inte slutresultatet teamet hoppats på.
– Det blev ett kul inhopp för oss i VM. Tyvärr fick vi en diskning emot oss som gjorde att vi inte kunde ta oss till semifinal, säger teamchef Joel Christoffersson.


Under helgen kördes rallycrossen på den lettiska banan Biķernieku Trase och JC Raceteknik kom till start med förare i både FIA World Rallycross Championship och FIA Euro Rallycross Championship.

Förra helgen kunde Robin Larsson säkra sitt EM-guld i Supercar. Efter det bestämde teamet att låta honom testa farten i VM istället för att köra den avslutande EM-deltävlingen. Larsson visade under hela helgen ett högt tempo, men diskvalificeringen efter en incident i den andra omgången blev kostsam och gjorde det omöjligt att kvalificera sig till final. Teamet laddar nu upp inför nästa helg när den avslutande deltävlingen av RallyX Nordic körs på Tierp Arena. Larsson ligger inför helgen tvåa, med endast fyra poäng upp till ledaren, och siktar där på att kamma hem ytterligare ett guld.

Mats Öhman, som i vanliga fall tävlar för teamet i RallyX Nordic, gjorde under helgen ett inhopp i Supercar-EM. Där imponerade han redan från första träningen och var med i toppen, med bland annat en heatseger och en fjärde tid. Under söndagen hade han det lite kämpigare. I semifinalen låg han på tredje plats, på väg mot finalen, när en annan förare vände honom. Föraren diskvalificerades, men Mats blev fast ute i gruset vid sidan av banan och kunde inte fortsätta. Han slutade därmed på åttonde plats i tävlingen och blev förste föraren utanför final.

Resultat från tävlingen i Riga finns här.


Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”I helgen fick vi offentligt komma upp på prispallen och ta emot vårt EM-guld. Vi har haft en jättebra säsong tillsammans med Robin och alla våra sponsorer, så det kändes riktigt skönt. Nu hoppas vi kunna avsluta året med ett guld för Robin även i RallyX Nordic, och vi är riktigt laddade inför Tierp.

Själva tävlingen här i Riga blev ett kul inhopp för oss i VM. Vi gjorde tider inom topp fem, sex och sju vilken var ungefär efter förväntningar. Sedan fick vi tyvärr en diskning emot oss, som gjorde att vi inte kunde ta oss till semifinal. Men så är det ibland i rallycross. Mats har gjort en kanontävling i EM från start till mål, med jättebra starter och en heatvinst. Tyvärr knuffades han av banan när han låg trea i semifinalen. Riktigt synd, för Mats var värd att köra final i helgen.”

Robin Larsson, World RX:
”I helgen har vi helt klart haft farten och legat bland topp sex-sju utan större problem. Ska man hänga med gubbarna i VM gäller det att verkligen pusha, och jag tycker vi steppat upp tempot ytterligare jämfört med i Frankrike.

Sen blev det ju en diskvalificering i Q2. Det är en tuff första kurva och vi kom tight in i den. Det smällde lite här och var. Men jag låg först först och höll min linje, medan de andra förarna höll gas och ville igenom. Allt hände så snabbt och ur min syn hade jag inte kunnat göra på något annat sätt, men domarna tyckte annorlunda. Det känns frustrerande att det kostade mig semifinalplatsen, men är ingenting jag kommer gräva ner mig i.

Nu ligger all fokus på RallyX Nordic i Tierp som kommer till helgen. Det är då det verkligen gäller. Jag tror vi har kommit in i den rätta känslan och ska självklart försöka plocka poäng för att vinna hela mästerskapet. Jag är taggad inför det.”

Mats Öhman, Euro RX:
”Att köra EM har varit jättekul, det är en stor tävling med mycket publik och en bra bana. Bortsett från strul under söndagens omgångar så har tävlingen fungerat fint. Jag har börjat fått till starterna nu, och lär känna bilen mer och mer. I Q2 tog jag starten och då blev det en jäkla bra tid – det märks att det är en riktigt bra bil.

I semifinalen körde jag upp mig till tredjeplatsen, men så körde en annan förare in i bilens bakände och jag hamnade ute i gruset. Riktigt trist, men så är det ibland. Nästa tävling blir Tierp. Vi har gjort ett test där och då var jag riktigt nöjd med bilen på banan. Så det ser jag fram emot. Som alltid vill jag tack teamet som gör ett bra jobb och levererar en bra bil. Också grattis till Robin som fick ta emot sitt EM-guld i helgen, det var han värd.”

Sponsorer