JC Raceteknik kör rallycross-VM i Belgien med Mattias Ekström

JC Raceteknik till rallycross-VM i Belgien med två bilar: Mattias Ekströms och Enzo Ides

Svenska teamet JC Raceteknik kommer göra ett inhopp i rallycross-VM. Det är under deltävlingen i Belgien som de kommer driva bilen åt före detta världsmästaren Mattias Ekström. Samtidigt gör belgiske Enzo Ide rallycrossdebut tillsammans teamet.
– Målet med JC Raceteknik har alltid varit att ha bilar i VM, så det här blir ett perfekt tillfälle för oss att göra det nu, säger teamchefen Joel Christoffersson.


Under vintern blev det offentligt att JC Raceteknik köpt två Audi S1 Supercars, som tidigare ingått i Mattias Ekströms team. Bilarna kommer under 2019 köras av Robin Larsson i RallyX Nordic och FIA European Rallycross Championship, samt Mats Öhman i RallyX Nordic. Men nu är det även klart att en av bilarna även kommer göra ett inhopp i FIA World Rallycross Championship – tillsammans med ingen mindre än Mattias Ekström.

Det var under 2016 som Ekström gasade hem ett VM-guld i bilen, och under rallycrossens deltävling i Belgien kommer svensken återigen sätta sig bakom ratten. Sällskap får han av 27-årige Enzo Ide. Belgaren har tidigare tävlat i racing och kommer under VM-deltävlingen på hemmaplan göra rallycrossdebut – även han i en av Ekströms äldre Audi S1. Tävlingen körs 11-12 maj på banan Circuit de SPA-Francorchamps.

Joel Christoffersson:
”Det här blir väldigt roligt för hela teamet. Målet med JC Raceteknik har alltid varit att ha bilar i VM, så det här blir ett perfekt tillfälle för oss att göra det nu. Dessutom med två bilar, det blir spännande. Att samarbeta med Mattias är en ära för oss. Det kommer bli en boost för teamet att få jobba med honom under en VM-deltävling och jag är säker på att vi kommer lära oss mycket av honom och vara ännu mer redo när våran EM-säsong startar.

Jag har snackat med Mattias och vet att han hunnit sakna rallycrossen lite grann, så från hans sida blir det här en rolig grej för att komma bakom ratten igen på bilen som han vann VM i 2016. Från JC Racetekniks sida kommer vi göra allt vi kan för att nå ett toppresultat.

Den andre föraren som vi kommer driva bilen åt är Enzo Ide. Han har kört väldigt mycket bil tidigare, framförallt racing. Däremot har han aldrig kört en rallycrosstävling, så det här blir debuten för honom. Därför kommer vi inte lägga några förväntningar på honom, utan ser det mer som ett sätt för honom att komma igång med rallycrossen. Vi ser verkligen fram emot det.”

Mattias Ekström:
”Efter att ha tittat på den första deltävlingen av FIA World Rallycross Championship hemifrån soffan känner jag att jag verkligen vill köra en deltävling igen. Jag började visualisera hur jag kör på banan i Spa och tar kurvan Eau Rouge sidles i 200 kilometer i timmen. Eftersom alla 2019-bilarna är upptagna tänkte jag att jag kunde göra comeback i min 2016-års världsmästarbil som JC Raceteknik har köpt. Vi kom överens – så jag får köra bilen och de tar hand om servicen. Som alla säkert förstår kommer det bli en mycket rolig helg för mig och förhoppningsvis kan det bli många fler.”

Sponsorer