Henrik Krogstad slutade trea under RX2 International Series i Hell

Henrik Krogstad på pallen i Hell – JC Raceteknik hade tre förare i final

Trots lördagens hektiska motorbyte blev det en tredjeplats för Krogstad i Hell. Samtidigt gjorde teamkompisarna Sondre Evjen och William Nilsson honom sällskap i finalen.
– Efter det som hände under lördagen får jag vara nöjd med tredjeplatsen. I första omgången fick jag ett motorhaveri. Teamet bytte motor på under två timmar, det är jäkligt bra gjort, säger Krogstad.


För tre av JC Racetekniks fem förare blev det tävling på hemmaplan när RX2 International Series tog plats i norska Hell. Tävlingen, som kördes tillsammans med FIA World Rallycross Championship, lockade inte mindre än 24 000 åskådare.

För Henrik Krogstad blev det en något turbulent tävling. Under den första omgången gick motorn sönder och teamet tvingades på mindre än två timmar byta motor i bilen. Men han kom tillbaka starkt och knep efter det två andra- och en tredjetid i de följande omgångarna. Han segrade i semifinalen och i finalen räckte det till en tredjeplats. Norrmannen ligger efter helgen femma i mästerskapet.

För landsmannen Sondre Evjen gjorde jämnhet att han slutade trea i grundomgången och fick starta från första led i semifinalen. Han kvalificerade sig vidare till final där det räckte till fjärde plats. Tävlingen i Hell kördes i samarbete med Team Verksted, som både är en sponsor till Evjen samt JC Racetekniks Supercar-förare.

Skånske William Nilsson fick det inte att stämma fullt ut. Det var en väldigt tidsmässigt tight tävling mellan de olika förarna, och trots Nilssons snabba tempo placerade han sig i mitten av fältet. Han kvalificerade sig till semifinal och tog sig vidare till final. Väl där slutade han sexa efter en punktering.

För Ben-Philip Gundersen och Marcus Höglund blev det en åttonde respektive sjuttonde plats i tävlingen. Gundersen ligger efter helgen på sjätteplats i RX2 International Series.
Nästa deltävling av RX2 International Series körs i Höljes 28 juni-1 juli.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Vi är nöjda med Henriks tredjeplats, han var vår snabbaste förare den här helgen. Att vi fick tre bilar i final visar att farten finns och att vi är med i toppen. Vi har haft högt tempo hela helgen, som bara blivit bättre och bättre. Jag är också väldigt stolt över våra mekaniker som lyckades byta Henriks motor mellan första och andra omgången, det är verkligen imponerande. Efter helgen har vi två förare inom topp fem i mästerskapet, under nästa tävling i Höljes hoppas vi kunna klättra ytterligare.”

Henrik Krogstad, Supercar Lites:
”Såklart vill jag alltid högst upp på pallen, men efter det som hände under lördagen får jag vara nöjd med tredjeplatsen. I tävlingens första omgång fick jag ett motorhaveri. Teamet bytte motor på under två timmar, det är jäkligt bra gjort. Jag kom tillbaka i omgång två med en heatseger och total andratid. Men trots bra resultat i de tre sista omgångarna var det svårt att ta igen poängen och jag blev fyra i grundomgången. När jag vann semifinalen trodde jag finalen skulle gå bättre, men istället slet jag med att finna rätt fart och det blev en tredjeplats inför alla sponsorer och vänner på hemmaplan.”

Sondre Evjen, Supercar Lites:
”Jag har varit med i toppen hela helgen och ligger nu på andraplats i RX2 International Series. Det är jag väldigt nöjd över. Trots att jag kämpat lite med svåra startspår har jag visat att jämnheten finns, med en total tredjeplats i grundomgången. Det räckte till en fjärdeplats i finalen den här gången. Sedan måste jag bara få säga att jag är väldigt stolt över att kunna representera min sponsor Team Verksted här på hemmaplan, de hade över 120 personer i publiken som hejade på oss och det är verkligen kul.”

William Nilsson, Supercar Lites:
”Jag var bra med under helgen, men tiderna har inte varit perfekta. Det här är absolut den jämnaste tävlingen någonsin, där en miss på bara någon tiondel lätt gör att du tappar tre placeringar. Det gör att alla kroppens celler måste vara hundra procent fokuserade. I finalen körde de snabbaste förarna och jag startade från sista led. Därifrån är det svårt att tampas om pallen. Jag fick en punktering, men den gjorde ärligt inte så jättestor skillnad i resultatet. Farten var bra, men det räckte inte hela vägen den här gången.”

Sponsorer