Gundersen tvåa i Arvika – punktering stoppade Bryntesson i finalen

Gundersen knep en pallplats åt JC Raceteknik i Supercar Lites, samtidigt som Nilssons bil stod i lågor. Bryntessons jämnheten gör att han behåller mästerskapsledningen trots finalens motgång.
– Teamet har haft en bra helg och fick alla förare till semifinal. Vi hade farten för att stå högst upp på pallen i båda klasserna idag, men tyvärr blev det lite stolpe ut, säger teamchef Joel Christoffersson.


Det blev blandad kompott för svenska teamet JC Raceteknik när den andra deltävlingen av RallyX Nordic kördes i värmländska Arvika. Norske Ben-Philip Gundersen hade bra tempo under hela helgen och gasade hem en andraplats i tävlingen. Efter helgen ligger han även tvåa i mästerskapet. Värmlänningen Thomas Bryntesson inledde på bästa möjliga sätt, med seger i alla omgångar och semifinalen. Men finalen fick en snöplig vändning. Han tog starten, men en tidig punktering gjorde att han tappade fart och istället slutade fyra i tävlingen. Trots det samlade han bra poäng under helgen och leder fortfarande RallyX Nordic.

Finnskoga MK-föraren Marcus Höglund, som gör sin första hela säsong i Supercar Lites, blev snabbare och snabbare efter varje omgång. Han kvalificerade sig till final, där det slutade med en femteplats. Han ligger efter helgen åtta i mästerskapet. För skånske William Nilsson avslutades tävlingen på ett tråkigt sätt. Han låg på tredjeplats i finalens sista varv när motorn rasade och bilen började brinna. Nilsson bröt och slutade därmed sexa i tävlingen. Trots det klättrar han från sjätte till fjärde plats i mästerskapet.

I Supercar slutade Ola Frøshaug sjua i tävlingen och ligger numera åtta i mästerskapet. I Supercar Lites kom Jonathan Walfridsson på sjunde, Sondre Evjen på trettonde och Jimmie Walfridson på femtonde plats i tävlingen. I RallyX Nordic ligger Sondre sexa, Jimmie tia och Jonathan tolva.

Nästa tävling för Supercar Lites blir när RX2 International Series körs i norska Hell redan till helgen. Supercar får vänta till RallyX Nordic körs i Grenland 24 juni.

Joel Christoffersson, teamchef:
”Teamet har haft en bra helg och fick alla förare till semifinal. Vi hade farten för att stå högst upp på pallen i båda klasserna idag, men tyvärr blev det lite stolpe ut. I finalen tappade Ben-Philip på sista varvet när han gjorde en liten miss. Men han har kört superbra och utvecklats mycket under sina få tävlingar. Thomas har också haft en kanontävling. Han har kört jättebra och visade att han var snabbast hela helgen med full pott i grundomgången. Hade det inte varit för punkteringen hade han kunnat kämpa om segern.

Sedan har vi haft lite mer motgångar för några av våra andra förare. Det är svårt när det körs tre semifinaler i Supercar Lites där bara två går vidare. William hade egentligen en bra helg med högt tempo, men bröt i finalen på grund av motorproblem. Marcus blir bara bättre och bättre för varje gång, och det känns gött för hela teamet att han fick köra final. Nu laddar vi om inför RX2 International Series i Hell, där hoppas vi stå på pallen igen.”

Ben-Philip Gundersen, Supercar Lites:
”Jag är självklart nöjd med resultatet. Mekanikerna har gjort ett väldigt bra jobb med bilen och sett till att den fungerar hundra procent hela tävlingen. Däremot slet jag själv lite under träningen, det är en helt ny bana för mig och jag hade egentligen inte så höga förhoppningar. Banan är jäkligt kul, men den är ganska krävande och teknisk. Allt eftersom började jag få upp farten och jag tog bland annat en total andratid. I semifinalen tog jag starten, körde i mitt eget tempo och vann. I finalen gjorde jag en bra start och låg sida vid sida med Guillaume De Ridder. Han var först ut ur den första kurvan, men jag började köra in. Sen gjorde jag tyvärr en miss där jag sladdade och tappade en del tid, annars hade det varit väldigt jämnt om förstaplatsen.”

Thomas Bryntesson, Supercar:
”Det har gått väldigt bra hela helgen, och allt från starter till bilen har fungerat fint. Jag var snabbast i alla omgångarna och vann även semifinalen. I finalen tog jag starten, men fick en smäll innan hoppet på första varvet och slog punktering. Efter det körde jag direkt på fälgen. Jag försökte få ihop det ändå, men det gick inte hela vägen och blev en fjärdeplats istället. Annars har det varit en väldigt skoj tävling, och jag leder fortfarande mästerskapet. Sedan vill jag också tacka alla sponsorer och bekanta som suttit i publiken som hejat på mig, sådant är riktigt roligt.”

Marcus Höglund, Supercar Lites:
”Tävlingen startade egentligen bedrövligt, med riktigt dåliga tider på lördagens träning. Så under kvällen satt jag tillsammans med teamet och försökte analysera vad jag gjorde för fel. Något gjorde vi rätt, för redan under söndagens warm-up hade jag förbättrat tiderna med två sekunder och jag vann också ett heat. Semifinalen var stenhård, men jag kunde hålla mina spårval och pressa tiderna. I finalen stod jag i sjätte spår och då är det såklart svårt att ta en toppplacering. Sikten var väldigt dålig i bilen, men jag klättrade upp till femteplatsen. Det är min första hela säsong i Supercar Lites och nu har jag visat att farten finns. Framöver gäller det bara att stabilisera körningen ännu mer.”

William Nilsson, Supercar Lites:
”Jag är jäkligt besviken faktiskt. Jag hade oftast snabbaste varvtiderna, så att det gick såhär känns surt. I finalen kommer jag ut som nummer tre genom första kurvan. Redan på varv två börjar jag känna att något inte stämmer och motorn tappar effekt. Men jag gör mitt bästa och fortsätter köra på. När jag har ett halvt varv kvar så rasade motorn – det började läcka olja och sedan brinna. Vi vet fortfarande inte vad det beror på. Det blev en tuff tävling, men nu gäller det att ladda om inför Hell till helgen. Det är en bana jag gillar och varit snabb på förut, så det kommer bli kul.”

Sponsorer