Fyra JC Raceteknik-förare på pallen i Nysum

Det blev succé för JC Raceteknik i helgen, där både Gundersen och Reiersen segrade samt Larsson och Walfridson kom tvåa respektive trea. Samtidigt tog en av teamets juniorer en andraplats i det finska mästerskapet.
– Det har varit en suverän helg på många sätt och vi är glada över pallplatserna, säger teamchef Joel Christoffersson.


Den tredje deltävlingen av RallyX Nordic kördes under helgen i danska Nysum, och för JC Raceteknik räckte det till fyra pallplatser i tre olika klasser. Teamet klättrar också upp i mästerskapsledning.

I Supercar Lites slutade helgen på bästa möjliga sätt för Ben-Philip Gundersen. Efter både omgångssegrar och en bruten omgång vann han både grundomgången, semifinal och final. Han plockar därmed maximala poäng vilket gör att han tar över ledningen i mästerskapet. Jimmie Walfridson, som haft en tuff inledning på säsongen, gjorde en bra tävling och slutade på en tredjeplats. Han avancerar även fyra placeringar i mästerskapet, från tionde till sjätte plats. Sondre Evjen hade en tuffare tävling och trots bitvis högt tempo hittade han aldrig rätt flyt på banan. Han slutade sexa i finalen och ligger kvar på en total andraplats i RallyX Nordic.

I Supercar visade Robin Larsson bra jämnhet och tog snabbaste tiderna i båda träningarna samt tre av omgångarna. Men en svartflagg i den andra omgången blev en kostsam historia och han slutade i och med de trea i grundomgången. Trots det körde han upp sig till andraplats i semifinalen och slutade även tvåa i tävlingen trots dubbelpunktering i final. Efter helgen ligger han fortsatt trea i mästerskapet. För teamkompisen Mats Öhman var det första tävlingen i den nya Audi S1-bilen. Det bjöds på blandade resultat och två brutna omgångar för norrbottningen, som slutade på nionde plats.

Även för de båda förarna i JC Raceteknik Juniorteam har det varit en lyckad helg. 15-årige Isak Reiersen hade en del tekniska problem under helgen, men lyckades trots det fightas bland topptiderna. I semifinalen “satt det som en smäck” och han tog en seger. Farten hängde med till finalen där han segrade, och han klättrar därmed upp till en tredjeplats i RallyX Nordic-tabellen. I finska Virrat kördes den andra deltävlingen i FinRX och för 12-årige Alex Gustafsson var det hans andra tävling i crossklartklassen Xtreme Junior. Han imponerade stort, tog två heatsegrar och segrade i grundomgången. I finalen gasade han hem en andraplats och klättrar därmed upp i till andraplats i mästerskapet, med en poäng upp till ledaren.


Joel Christoffersson, teamchef:
”Jag är otroligt glad för Supercar Lites-gänget. Det har varit en suverän helg där vi var etta, trea och fyra in i finalen. Både Ben-Philip och Jimmie fick till en kanonfinal. Ben-Philip har visat högt tempo hela säsongen, medan Jimmie haft en lite tyngre inledning. Så det känns skönt att få det här resultatet. Sondre har haft bra fart i helgen, men i finalen hade vi inte rätt tempo. Vi vet att han kommer komma tillbaka starkt i Riga.

I Supercar var det skönt att kunna komma till start med båda bilarna. Robin har gjort ett väldigt bra jobb, men svartflaggen i andra omgången drabbade oss hela helgen. I semifinalen körde han upp sig från fyra till tvåa, och vi gjorde några justeringar på bilen till finalen för att försöka höja tempot ytterligare. Tyvärr blev det en punktering för oss i finalen, men Robin lyckades ändå ta andraplatsen. För Mats del har vi tagit tävlingen lite som ett test. Farten har inte riktigt varit där vi velat ha den, men vi kommer testa ännu hårdare inför Riga för att kunna ge mer.

Det var verkligen skönt för Isak att få ta den här vinsten. Han har haft en extremt tuff inledning av säsongen med drivaxelproblem, men visar att när allt fungerar är han i toppen. Att Alex fick ta en andraplats under FinRX i helgen är också jättekul. Vi har fått följa hans utveckling i många år nu, och han har verkligen hittat rätt i den nya karten. Både den här helgen och förra tävlingen har han visat högt tempo, så det kommer bli ett spännande mästerskap.”

Robin Larsson, Supercar:
”Trots andraplatsen är jag lite besviken. Det här var min första tävling på banan och jag var snabbast genom hela tävlingen, bortsett från andra omgången där jag fick en svartflagg. Det känns som att den grejen satte prägeln på hela helgen och det är riktigt surt att inte kunna bjuda upp Oliver till dans i finalen. Jag kom ut som tvåa genom första sväng, och även om ingen kom ikapp mig bakifrån fick jag inte riktigt upp farten som jag ville. Exakt vad det beror på vet jag inte, delvis dammet som gjorde det svårt att hålla rätt linjer men också att jag hade dubbelpunkteringen. Bilen har fungerat bra genom helgen, så nu är det bara att ladda om inför nästa tävling.”

Ben-Philip Gundersen, Supercar Lites:
”Att leda mästerskapet är vi mycket nöjda med. Helgen har egentlig varit bra, men det har också varit en helg där vi behövt kämpa väldigt hårt. Så den här segern smakade mycket gott. Tempot har varit högt från start, samtidigt som de andra också kör fort. Vi har jobbat endel med inställningarna, och mekanikerna har gjort ett riktigt bra jobb med bilen den här helgen. I semifinalen hade jag en bra känsla och ledde från start till mål, samma sak gjorde vi i finalen. Det är en skön känsla. Också stort grattis till hela JC Raceteknik för alla de andra bra resultaten i teamet, det blev en fin helg för oss alla.”

Jimmie Walfridson, Supercar Lites:
”Det var verkligen kul i helgen! Äntligen hittade jag flytet och haft marginalerna lite mer på min sida. Det mesta har stämt, även om jag inte alltid fått bästa startspår. Men jag har haft ett jämnt tempo, försökt använda insidan av huvudet och inte ställa till med så mycket dumheter. Det känns skönt att både fått tagit en omgångsseger och en pallplats, nu har vi visat att vi är att räkna med resten av säsongen.”

Sondre Evjen, Supercar Lites:
”Jag har haft okej fart genom hela helgen, däremot har jag kämpat mycket med att hitta flytet och jämnheten i körningen. I början slet jag lite med starterna, men de blev bättre allt eftersom. I semifinalen fick jag till en väldigt bra start, men kom in med för hög fart i den första kurvan och snurrar nästan. Trots det klarade jag av att hålla andraplatsen in i mål. I finalen fick jag inte till flytet alls utan kom ut dåligt i starten och blev liggande i dammet bakom de andra förarna. Det känns trist, men vi tar nya tag till Riga.”

Isak Reiersen, Xtreme:
”Det är första året för mig i Xtreme, jag är fortfarande ung och det är ett tufft startfält med många rutinerade förare. Trots det lyckades jag ta den här segern – det här känns så skönt. Vi har kämpat med tekniska problem under början av säsongen, och även den här helgen hade vi problem med drivknuten. Under helgen la vi ner allt vi hade och mekaniker gjorde ett otroligt jobb att få karten redo. Jag har alltid vetat att farten finns så fort allting fungerar, men nu har vi också fått visa det. I både semifinalen och finalen hade vi hittat rätt i kartens setup, och då kunde jag köra i mitt tempo utan att ta några risker. Så tack till alla sponsorer, mina mekaniker, min spotter, alla som stöttar mig och hela JC Raceteknik – det är alla de personerna som gör det här möjligt.”

Alex Gustafsson, Xtreme Junior:
”Det här känns såklart riktigt gött. Redan från träningen har det varit en bra helg och jag har haft bra fart. I första omgången gick det perfekt och jag tog en heatseger. I andra omgången ville jag kanske lite för mycket och överladdade lite, men det blev ändå en andraplats. Tredje omgången var magisk! Jag startade längst bak, var tvåa ut ur starten och vann tillslut. I finalen fick jag inte till en perfekt start, och det blev trångt i första sväng. Jag kämpade för att ta några luckor, men det var bra motstånd och jag kom tvåa. Vi har jobbat rejält hårt i helgen och haft väldigt kul. Det är också första gången tar pool position och ligger tvåa i ett mästerskap, så det känns fantastiskt. Tack hela teamet för all hjälp och grattis Raoul till segern”

Sponsorer