Evjen, Gundersen och Walfridson klara för full säsong med JC Raceteknik – teamet går även för guld under SM-veckan

JC Raceteknik siktar högt under 2019. Med tre förare klara för teamet är målsättningen seger i både RX2 International Series samt RallyX Nordic. Teamet kommer även till start i SM-veckan till helgen med fyra förare, och satsar även där på vinst.

Förra veckan släppte det svenska teamet JC Raceteknik nyheten att de köpt två stycken Supercars, 2017 Audi S1 EKSRX Quattro, från Mattias Ekströms team EKS. Vilka förare och serier som är aktuella är ännu inte offentligt. Nu släpper JC Raceteknik en annan nyhet, gällande tävlandet i Supercar Lites: Ben-Philip Gundersen, Sondre Evjen och Jimmie Walfridson är klara för ytterligare en säsong.

I RX2 International Series kommer Gundersen och Evjen tävla under teamets flagg. Gundersen slutade under sin debutsäsong i fjol på fjärdeplats medan Evjen, efter ett par motgångar, kom på sjätteplats. De båda norrmännen kommer även köra RallyX Nordic, där de även får sällskap av Walfridson. Under fjolårssäsongen hade JC Raceteknik stor framgång i den nordiska serien, där de slutade på andra, tredje, fjärde och femte plats. De tog även full pott i SM med guld, silver samt brons.

Redan på fredag smygstartar rallycrossäsongen. Det är under SM-veckan i Sundsvall som teamet gör årets första tävling. Dit kommer JC Raceteknik till start med fyra förare: Gundersen, Evjen, Walfridson samt Pelle Wilén. Wilén, som tidigare tävlat för teamet under vintersäsongen, är ett känt namn inom rally där har vunnit flera SM-guld. Han har även tävlat framgångsrikt i folkrace.


Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det är jättekul att Evjen, Gundersen och Walfridson är klara för ett nytt år med JC Raceteknik i båda mästerskapen. Evjen har vi haft i teamet under flera år och det känns bra att kunna fortsätta samarbetet där. För Gundersen var förra året hans debutsäsong i Supercar Lites, det blev ett bra år och han visade fruktansvärt stor potential. Walfridson, som kommer köra RallyX Nordic, hade egentligen ett läroår i fjol. Trots det slutade han trea i SM. Vi kommer fortsätta jobba vidare på det för att nå ett ännu bättre resultat 2019.

I RX2 International Series har vi som mål att stå högst upp på pallen efter säsongens slut. Vi har bra förare och materialet till det, det vet vi. Målet i RallyX Nordic är densamma. I fjol var vi tvåa och trea, så självklart hoppas vi kunna avsluta året med guld, silver och brons i mästerskapet. Båda är riktigt tuffa mästerskap, men vi kommer jobba hårt och se vart det landar.

SM-veckan kommer bli en spännande och rolig tävling. Det är en helt ny bana, så det kommer vara lika förutsättningar för alla. JC Raceteknik kommer dit för att försöka ta hem ett SM-guld och medaljer. Förutom Evjen, Gundersen och Walfridson kommer även Pelle Wilén köra för oss där. Pelle är vår isförare som har kört med oss i flera år, så det är kul att ha med honom i år igen. Han är en riktig glädjespridare, och vi siktar på att uppnå bra resultat.”

Ben-Philip Gundersen:
”Vi hade ett väldigt bra samarbete med JC Raceteknik under 2018, så att kunna köra med dem även under 2019 glädjer mig och jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen. I fjol var en bra säsong för mig och jag vet att konkurrensen kommer vara minst lika hög som då. Mitt mål kommer vara pallplats i både RX2 och RallyX Nordic.

Inför SM-veckan har jag inte några jättestora förhoppningar, jag har nämligen inte kört på snö en enda gång den här vintern. Men det ska bli väldigt kul att få börja tävla igen efter uppehållet och iskörning är alltid roligt.”

Sondre Evjen:
”JC Raceteknik är ett team som jag känner mig trygg med och tillsammans ska vi ska kämpa om en seger i båda mästerskapen. Jag hade ett par tävlingar som gick dåligt under 2018, vilket tyvärr gjorde att vi inte kunde vara med och slåss i toppen av mästerskapstabellerna. Det blev en sjätteplats i RX2 i fjol, plus en tredjeplats i RallyX Nordic – i år siktar jag högre. Gällande SM-veckan åker jag dit mycket för att ha roligt, och få bra träning inför resten av säsongen. Jag ser fram emot några hårda fighter, men hoppas såklart på ett bra resultat.”

Jimmie Walfridson:
”Det känns bra att kunna göra för en ny säsong för JC Raceteknik. Förra året var min debutsäsong, den skulle jag sammanfatta som helt okej. Jag hade några ups and downs, där bilen gick sönder samt några raceincidenter, men överlag var det en lärorik säsong som slutade med en tredjeplats i SM. I år är mitt mål för RallyX Nordic att avancera jämfört med i fjol och komma på pallen. Då kommer också ett bra SM-resultat på köpet.

Med SM-veckan ska det bli riktigt roligt att komma igång, även om det bara är för en tävling. Att sätta upp ett mål är alltid svårt, och jag vet att när hjälmen väl är på finns det bara en sak som gäller: seger. Förhoppningsvis går det bättre än ifjol och jag siktar på en pallplats.”

Pelle Wilén:
”Just vinterns SM-vecka har jag goda minnen från. I fjol körde jag för första gången rallycross under SM-veckan och det gick ju över förväntan. Tyvärr gick hjulupphängningen bak sönder efter en startsmäll i finalen. Men bortsett från det var ju allt så jäkla kul, så jag måste prova i år igen. Att sätta upp ett mål är svårt, för det är rallycross och allt kan hända. Att möta förare från världseliten är något jag gör med respekt och är jag i final är jag nöjd. Men... samtidigt så finns det ingen i det här startfältet som vill bli tvåa. Oavsett kommer det bli riktigt kul."

Sponsorer