Dubbelseger och en tredjeplats för JC Raceteknik under All Star Magic Weekend i Höljes

Årets första rallycrosstävling har precis avslutats i Höljes. Till Premiären av RallyX Nordic, All Star Magic Weekend, kom JC Raceteknik till start med sju förare i alla fyra klasserna. Fyra av dem kom till final och tre slutade på pallen. Samtidigt leder teamet mästerskapet i två av klasserna.

KYB Team JCs Supercar föraren Robin Larsson gjorde en bra final och knep årets första seger, före Johan Kristoffersson och Niclas Grönholm. JC Raceteknik Juniorteam-föraren Alex Gustafsson gjorde ett bra jobb även han och vann den första tävlingen någonsin i klassen Crosscar Junior på svensk mark och i RallyX Nordic. Juniorteamföraren Isak Reiersen slutade trea i Crosscar. Han såg ut att gå mot en andraplats, men efter ett misstag strax innan målgång på sista varvet slutade han trea. Både Larsson och Reiersen leder mästerskapet, medan Gustafsson ligger på tredje plats.

Jimmie Walfridson slutade på en fjärdeplats i Supercar Lites finalen, och ligger efter helgen trea RallyX Nordic-mästerskapet. Supercar debutanten Ben-Philip Gundersen har gjort en imponerande tävling, med snabba starter. Han var påväg mot en andraplats i semifinalen, men med bara några meter från mållinjen stannade bilen plötsligt och han slutade istället fyra. Både rallycross-rookien Enzo Ide och Mats Öhman tog sig till semifinal i Höljes. Ide visade bra tempo och kom P3 i sin semifinal, medan Öhman slutade femma i sin. De slutade på trettonde respektive fjortonde plats – både i tävlingen och mästerskapet.

Robin Larsson, Supercar:
”Det blev en skön första dag för oss. Trots att jag inte var snabbast genom tävlingen lyckades jag tagga till och knyta ihop säcken lagomt till semifinal. Det här var första gången jag testade den nya bilen, och jag kom in i den direkt. Den är lik den gamla bilen, medan vi samtidigt kunde flytta gränserna framåt hela tiden. Så vi kommer fortsätta utveckla den i helgen, och föra den så redo som möjligt tills VM väl drar igång. RallyX Nordic bjöd verkligen inte på en slapp tävling, utan många av de bästa rallycrossförarna tävlar i helgen. Varken [Niclas] Grönholm eller [Johan] Kristoffersson gör någonting halvdant, så vi ser den här segern som ett bra kvitto för teamet inför VM.”

Alex Gustafsson, Crosscar Junior:
”Det här känns helt obeskrivligt, jag har nog inte förstått att jag vunnit än. Det var en riktigt tuff dag med hård konkurrens. Så när jag passerade mållinjen som segrare blev det många glädjetårar och segerrop. Att jag dessutom är den första någonsin att vinna Crosscar Junior i Sverige och RallyX Nordic känns häftigt, det gör ju att jag hamnar lite i historieböckerna. Nu kommer jag ladda om direkt och lägga fokus framåt, det är en ny tävling redan till helgen och även där kommer jag göra mitt bästa. Jag vill också passa på att tacka alla som hjälpt mig i helgen, teamet och sponsorer – tillsammans blev det här möjligt. Såklart också stort tack till RallyX Nordic som tog klassen till Sverige.”

Isak Reiersen, Crosscar:
”Den här tävlingen har varit väldigt tuff. Ingen förare har varit överlägsen utan det har varit otroligt jämnt, vilket gjort att jag hela tiden behöver ligga på gränsen för att hänga med. Just därför blir det en ännu skönare känsla med pallen och att inleda med en mästerskapledning i RallyX Nordic. I fjol fick jag lärdomen att det är jämnhet och att plocka poäng i alla heat som resulterar i ett bra mästerskap. Du behöver inte vinna för att ta flest poäng, vilket jag visade idag. Jag har en del saker att utveckla ännu mer, och ser fram emot nästa tävling i helgen. Jag vill också säga tack till teamet för bra jobb, mina sponsorer som gör möjligt och såklart alla som hejat på oss hemifrån.”

Sponsorer