Dubbelseger för JC Raceteknik på Solvalla

Ytterligare en succé för JC Raceteknik när den tredje deltävlingen av RallyX Nordic kördes på travbanan Solvalla, Stockholm. Det blev seger genom Thomas Bryntesson och Henrik M Krogstad, medan William Nilsson gasade hem en bronsplacering.
– Det känns helt otroligt gött med en dubbelseger. Våra förare körde strålande bra och det var en kanonhelg för vår del, säger
teamchefen Joel Christoffersson.

Med tre pokaler i RallyX Nordic visade JC Raceteknik att det finns hästkrafter under huven. Thomas Bryntesson segrade i kungaklassen Supercar, och tog därmed över den totala ledningen i mästerskapet. I Supercar Lites segrade Henrik M Krogstad, före William Nilsson på tredje plats. Även Nilsson placerar sig efter tävlingen högst upp i mästerskapstabellen, medan Krogstad klättrar upp på tredje plats.
– Det känns helt otroligt gött med en dubbelseger. Våra förare körde strålande bra och det var en kanonhelg för vår del. Att leda RallyX Nordic är riktigt skönt. Vi har haft ett hektiskt tävlingsschema de senaste fyra veckorna och hela teamet har jobbat stenhårt varje dag, säger teamchefen Joel Christoffersson.

Thomas Bryntesson, Töcksfors, fick äntligen knipa sin första seger
i Supercar. I den första omgången gick bilen i källaren under starten, men han hade högt tempo i de två kommande omgångarna vilket gav ett bra läge inför lördagen. Han segrade i semifinalen, och likaså i finalen. Dessutom tar han över mästerskapsledningen i RallyX Nordic.
– Det här känns riktigt skoj! Jag har varit nära vinst ett par gånger, så det är kul att allt klaffade. Konkurrensen är stenhård som vanligt, och dessutom tävlade EM-vinnaren Robin Larsson. Därför känns det lite extra roligt att kliva högst upp på pallen. Vi har verkligen hittat farten i bilen och att det går såhär bra för mig redan efter fem tävlingar är kul. Hela teamet jobbar hårt med satsningen och det är jag grymt tacksam över, säger Bryntesson.

Trots att Henrik M Krogstad endast kört fyra tävlingar i Supercar Lites har han redan fått kliva högst upp på pallen. Men tävlingen började inte i succé. Under den första omgången gjorde ett missförstånd i starten att Krogstad fick 30 sekunders tidstillägg. Men han lät sig inte stoppas och segrade istället i de kommande två omgångarna. Hans höga tempo höll i sig och vid slutet av dagen kunde han ta emot vinnarpokalen.
– Det känns så härligt att vinna. Det är min fjärde tävling i Lites och jag har haft en seger som mål hela tiden, med det är alltid något som inte stämt. Så var det i och för sig nu också i den första omgången, men jag gjorde det bästa av det och blev istället riktigt revanschsugen. Att ha en seger i ryggen inför sommaruppehållet är bara bra för självförtroendet. Dessutom gav det viktiga mästerskapspoäng, säger Krogstad.

William Nilsson, Tomelilla, visade bra fart under tävlingen på Solvalla. Det gjorde att han stod som segrare i grundomgången och fick bästa startspår i semifinalen. Där gjorde han en dålig start och kom iväg som tredje bil, men lyckades köra upp sig till en andraplats och tog sig vidare till final. Väl i final var han tredje bil att korsa mållinjen.
– Tävlingen var jäkligt bra för min del och att leda hela mästerskapet känns riktigt, riktigt skönt. Jag har varit bland de snabbaste förarna genom hela tävlingen och inte tagit några onödiga risker. Det här är egentligen ingen bana som passar mig, men jag gjorde det bästa av allt. Självklart kunde det gått bättre och man vill alltid högst upp på pallen, men det är massiv konkurrens och jag är verkligen nöjd. Det är med en bra känsla i kroppen som jag lämnar Solvalla, säger Nilsson.

För Finnskoga-föraren Marcus Höglund blev Solvalla den tredje tävlingen i Supercar Lites. Han tog sig vidare till semifinal, och det såg ett tag ut som att han skulle knipa den sista finalplatsen. Dessvärre slutade han på fjärdeplats och blev förste föraren utanför final.
– Jag gjorde en dålig start i semifinalen och försökte under hela heatet köra om föraren framför mig. Jag hade högre tempo än honom, men lyckades tyvärr inte ta mig förbi. Självklart blir man lite besviken. Samtidigt måste jag tänka att de andra kört Supercar Lites mer än mig. Men jag hittar rytmen allt mer och nu i Solvalla var det jag som styrde bilen, inte tvärt om. Själva banan var dynghäftigt, med hopp och knixiga asfaltskurvor, så jag vill helt klart köra här igen, säger Höglund.

För Ola Frøshaug, Trögstad, blev det ingen kanontävling. I första omgången var starten utdragen efter en tjuvstart. I omstarten var kopplingen överhettad och Frøshaug var tvungen att starta bilen utan koppling, vilket kostade mycket tid. Det blev inga toppresultat i de kommande omgångarna heller, men han lyckades trots det knipa den sista semifinalplatsen. I semifinalen gjorde han en bra start, men lyckades aldrig komma in i klungan utan slutade istället på sista plats.
– Det här var en väldigt ’tricky’ banan som helt enkelt inte passade mig. Den är inte som de mer klassiska rallycrossbanorna och var tekniskt svår. Så tyvärr gick det sämre än förväntat för mig. Men jag kan ta med mig mycket härifrån till kommande tävlingar, bland annat all fighting. Allt med teamet fungerar kjempefint och Thomas levererade hundra procent hela tiden. Även Lites-förarna i teamet gjorde ett fantastiskt jobb, säger Frøshaug.


Sondre Evjen, Ål, hade minst sagt stolpe ut. Han inledde med en åttonde plats i första omgången och därefter tog det stopp.
– I den andra omgången fungerade inte mina bromsar som de skulle. Så jag krockade kraftigt med en annan bil och bröt heatet, men gavs också en svartflagg. Det var synd och jag håller inte riktigt med i domarbeslutet. Eftersom jag ändå inte hade något att köra för valde jag att inte starta i den sista omgången. Även med en bra tid hade jag som bäst kunnat sluta på sextonde plats. Men nu kommer jag blicka framåt och ladda upp inför tävlingen i Höljes, säger Evjen.

Resultat Solvalla

Supercar
1. Thomas Bryntesson

2. Lukas Walfridson
3. Robin Larsson
4. Henning Solberg
5. Peter Hedström
6. Alexander Hvaal
7. Oliver Solberg
8. Joachim Hvaal
9. Mats Öhman
10. Ramona Karlsson
11. Christer Dalmans
12. Ola Frøshaug
13. Jarle Nytra
14. Frode Holte

Supercar Lites
1. Henrik M Krogstad

2. Simon Olofsson
3. William Nilsson
4. Viktor Johansson
5. Sandra Hultgren
6. Vasiliy Gryazin
7. Anders Michalak
8. Marcus Höglund
9. Stein Frederic Akre
10. Glenn Haug
11. Santosh Berggren
12. Thomas Holmen
13. Hampus Rådström
14. Jonathan Walfridsson
15. Jessica Bäckman
16. Andreas Bäckman
17. Sondre Evjen

Mästerskapstabellen

Supercar
1. Thomas Bryntesson 80 p

2. Oliver Solberg 68 p
3. Alexander Hvaal 55 p
4. Peter Hedström 51 p
5. Mats Öhman 46 p
6. Lukas Walfridson 45 p
7. Joachim Hvaal 40 p
8. Ola Frøshaug 33 p
9. Christer Dalmans 30 p
10. Christer Dalmans 28 p

Supercar Lites
1. William Nilsson 74 p

2. Simon Olofsson 72 p
3. Henrik M Krogstad 71 p
4. Viktor Johansson 53 p
5. Sondre Evjen 49 p
6. Vasiliy Gryazin 38 p
7. Thomas Holmen 35 p
8. Anders Michalak 31 p
9. Glenn Haug 29 p
10. Sandra Hultgren 28 p

Sponsorer