Dubbel pallplats för JC Raceteknik i Nysum – Bryntesson ny ledare i RallyX Nordic

Det blev succéhelg för JC Raceteknik under RallyX Nordic i Danmark. Teamet fick sex förare till final och flera av dem klättrar också i tabellen.
– Vi åker härifrån nöjda, med en delad mästerskapsledning i Supercar och ett tight resultat i Supercar Lites där allt kan hända, säger teamchef Joel Christoffersson.


För första gången någonsin kördes RallyX Nordic på dansk mark. Den fjärde deltävlingen tog plats på Nysumbanen och hela sex av teamets åtta förare kvalificerade sig till final. Väl där slutade det med seger för Sondre Evjen och en andraplats för Ben-Philip Gundersen i Supercar Lites. Evjen ligger efter helgen trea i RallyX Nordic medan Gundersen är fortsatt tvåa i mästerskapet. Samtidigt har svensknorske Thomas Bryntesson, efter helgens fjärdeplats, klättrat i mästerskapstabellen och ligger numera i delad ledning tillsammans med Oliver Solberg.

Ytterligare tre JC Raceteknik-förare som tog sig till final var Ola Frøshaug (Supercar), samt Marcus Höglund och Jonathan Walfridsson (Supercar Lites). Frøshaug bröt redan på första varvet i finalen efter en smäll som kostade turboslangen. Trots det klättrar han upp från femte till fjärde plats i RallyX Nordic. Även Höglund hade en tidig incident som slutade i bilproblem och kunde därmed inte slåss om pallen. Walfridsson gjorde en kanonstart från sista led och var trea iväg, men lyckades inte hålla ihop det hela vägen.

William Nilsson har haft ett högt tempo hela helgen. Han korsade mållinjen i semifinalen som bil nummer tre, men ett tidstillägg för en raceincident gjorde att han missade finalen. Det slutade med en åttondeplats i tävlingen och Nilsson ligger efter helgen femma i RallyX Nordic. För Jimmie Walfridson blev det hans sämsta rallycrosstävling. Helgen bjöd på många motgångar och smällar som tog hårt på bilen, och han kom på plats tretton i Nysum.

Nästa deltävling av RallyX Nordic körs i finska Kouvola 26 augusti.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det här blev en härlig revansch efter Kanada. Vi har haft lite stolpe ut i Supercar Lites, så både Sondre, Ben-Philip och teamet är värda den här segern. I Supercar blev det maximala poäng för Thomas i grundomgången, trots ett drivaxelhaveri i omgång ett visade han strålande fart. Han stod i pole position i finalen och fick en kanonstart. Sedan blev det lite rörigt med en snurr och skador på bilen, men sådant händer. Vi åker härifrån nöjda, med en delad mästerskapsledning i Supercar och ett tight resultat i Supercar Lites där allt kan hända.”

Thomas Bryntesson, Supercar:
”Hela teamet har kämpat bra och gjort sitt bästa, tyvärr räckte det inte hela vägen hem. I finalen hände egentligen allt. Jag fick en bra start, men på näst sista varvet låg jag jämsides med en annan förare, det slutade med att jag snurrade och bilen skadades. Men bortsett från det har jag haft hög fart i helgen, segrat i grundomgången och plockat bra poäng i mästerskapet, så vi är nöjda. Det är verkligen tight i RallyX Nordic nu, och jag ser fram emot tävlingen i Finland.”

Ola Frøshaug, Supercar:
”Det har varit en väldigt bra helg för mig, det här är en bana som jag kört på förut och gillar. Jag är nöjd med tempot och kom fyra i grundomgången. Men i finalen bromsade jag för sent i den andra kurvan, krockade in i föraren framför mig och då rök turboslangen. Det fanns ingenting annat att göra än att åka av banan och parkera. Tråkigt, men så är det. I mästerskapet är det hårt som fasen, jag klättrar en placering efter helgen och allt kan ske.”

Sondre Evjen, Supercar Lites:
”Segern känns jäkligt bra för självförtroendet, inte minst att få tillbaka flytet efter många tävlingar med stolpe ut. Under helgen har körningen bara blivit bättre och bättre. I finalen kom det kraftigt regn, vilket enbart kändes bra för min del eftersom jag är startsnabb på vått underlag. Jag har klättrat i mästerskapstabellen och kommer kämpa vidare för att försöka komma upp på andraplatsen. Jag tycker att farten finns för det.”

Ben-Philip Gundersen, Supercar Lites:
”Att komma tvåa i finalen är såklart positivt. Tävlingen har gått lite upp och ner för mig i resultaten, men överlag har det fungerat bra. Eftersom min bil står på båten från Kanada har vi hyrt en bil under den här tävlingen, och det kändes ovant att köra den. Men teamet gjorde ett bra jobb för att hitta rätt inställningar till mig på underlaget, och jag hittade farten på banan. I mästerskapet ligger Guillaume de Ridder långt fram, men jag har plockat in lite poäng där eftersom han missade finalen.”

Marcus Höglund, Supercar Lites:
”Jag hade bra fart egentligen och kände mig bekväm på banan. Men med trafik och krokigt stag i finalen så blev det några misstag och slutade med en femteplats. Jag är nöjd med allt den här helgen, bortsett från att det inte räckte hela vägen fram i finalen.”

Jonathan Walfridsson, Supercar Lites:
”Det känns kul att komma till final här i RallyX Nordic. Jag hade såklart velat högre upp, men det räckte inte hela vägen. Tyvärr har min körning varit för ojämn, den måste bli mer jämn och kontrollerad. Det blir lite för mycket “hiv och släng”, men det är någonting jag kommer jobba på.”

Resultat Nysum

Supercar
1. Ulrik Linnemann
2. Oliver Eriksson
3. Philip Gehrman
4. Thomas Bryntesson
5. Oliver Solberg
6. Ola Frøshaug

Supercar Lites
1. Sondre Evjen
2. Ben-Philip Gundersen

3. Simon Olofsson
4. Stein Frederic Akre
5. Marcus Höglund
6. Jonathan Walfridsson

-
8. William Nilsson
13. Jimmie Walfridson

RallyX Nordic mästerskapstabell

Supercar
1. Thomas Bryntesson 96 p
1. Oliver Solberg 96 p
3. Oliver Eriksson 86 p
4. Ola Frøshaug 67 p
5. Peter Hedström 66 p

Supercar Lites
1. Guillaume De Ridder 105 p
2. Ben-Philip Gundersen 80 p
3. Sondre Evjen 73 p
4. Simon Olofsson 69 p
5. William Nilsson 63 p
-
7. Marcus Höglund 53 p
11. Jimmie Walfridson 41 p
13. Jonathan Walfridsson 33 p

Sponsorer