William Nilsson inför premiären av RallyX Nordic 2018

Bryntesson och Nilsson vill försvara mästerskapstitlarna i RallyX Nordic – JC Raceteknik till Höljes med nio förare

Rallycrossen drar äntligen igång på nordisk mark. På söndag 6 maj körs årets första deltävling av RallyX Nordic i värmländska Höljes och JC Raceteknik kommer till start med rekordmånga förare.

För tre helger sedan kördes FIA European Championship i spanska Barcelona, till helgen står Höljes för startskottet i RallyX Nordic. Det värmlandsbaserade teamet JC Raceteknik kommer till start mer hela nio förare. Thomas Bryntesson och William Nilsson, som i fjol segrade i Supercar respektive Supercar Lites, kommer fortsätta tävla i sina klasser och sikta på guldet även i år.

Fjolårsfemma Ola Frøshaug kommer även i år tävla i Supercar. I Supercar Lites kommer rutinerade Sondre Evjen och Nilsson få sällskap av fem nykomlingar i teamet. Marcus Höglund, som tidigare gjort några inhopp i Supercar Lites med JC Raceteknik, kommer i år köra full säsong i RallyX Nordic. Ben-Philip Gundersen, som i bagaget har ett EM-guld i Touringcar, kommer under året köra RX2 International Series samt några utvalda deltävlingar av RallyX Nordic – bland annat den i Höljes. Även kusinerna Jonathan Walfridsson och Jimmie Walfridson är nya i teamet. Jonathan har tävlat i Supercar Lites sedan 2015 medan Jimmie är inne på sin debutsäsong.

Isak Reiersen kommer, liksom under RallyX on Ice, fortsätta sin framfart i RX Academy. 14-åringen kommer köra de två första deltävlingarna i klassen, varav den ena körs under helgen tillsammans med RallyX Nordic.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Det känns kul att säsongen är igång och vi alla är riktigt laddade inför premiären av RallyX Nordic i Höljes. Vi hade en bra sommarsäsong i fjol på nordisk mark med två guld och en bronsmedalj i RallyX Nordic. I år fortsätter vi sikta högt och vi kommer till start med nio taggade och starka förare i Supercar, Supercar Lites och RX Academy.”

Thomas Bryntesson, Supercar:
”Det ska bli kul att köra i Höljes nu igen. Jag är taggad på att komma igång på svensk mark och hoppas att allt funkar bättre i Höljes än vad det gjorde under EM i Barcelona. Vi kommer att testa i Strängnäs under fredagen och hoppas att vara förberedda när RallyX Nordic startar i helgen. Jag kommer verkligen att ge allt för att försvara mästerskapsguldet.”

Ola Frøshaug, Supercar:
”Jag kommer till Höljes med en god känsla. Jag hade bra flyt där under EM i fjol och kom på en fjärdeplats. Sen hade jag också en bra tävling i Barcelona för 14 dagar sedan. Bilen fungerar bra nu, så jag glädjer mig verkligen åt att få köra i Höljes igen. Målet är som vanlig att köra semifinal och därefter förhoppningsvis final.”

William Nilsson, Supercar Lites:
”Jag är astaggad på en ny säsong, det ska bli riktigt skoj att få tävla. Målet är att vinna RallyX Nordic och SM igen. I RX2 International Series siktar jag på att vinna tävlingar och hålla mig i toppen av mästerskapstabellen. I fjol kunde jag bevisa, både för andra och framförallt mig själv, att jag är den bäste i RallyX Nordic. Så kapaciteten finns att vinna tävlingar, men man får inte glömma att konkurrensen nog kommer vara ännu hårdare i år. Alla förbättras, och det måste jag också göra.”

Sondre Evjen, Supercar Lites:
”Jag ser verkligen fram emot säsongen och att få köra igen. Nivån fortsätter stiga, så mitt mål är att komma på pallen i varje tävling och kämpa om mästerskapssegrar i både RX2 International Series och RallyX Nordic. Teamet ser starkt ut i år, så jag tror att alla förare kommer vara med och slåss om segrarna. Det blir kul.”

Marcus Höglund, Supercar Lites:
”Jag har kört rallycross i flera år, och även några tävlingar i Supercar Lites, men nu har jag kommit till ett stadie där det gäller att satsa på riktigt en gång för alla. Den största utmaningen tror jag kommer vara att lyckas hålla sig i toppen och hela tiden prestera, inte bli nervös eller tappa fokus. Konkurrensen kommer bli stentuff eftersom allt fler chaufförer ljusnar upp och blir bättre. Jag kommer inte ta finalplatserna för givet, för många har riktat in sig på guldet. Men jag ska absolut också fightas om det och jag ser verkligen fram emot premiären i Höljes. Det är en bana jag kan sen tidigare.”

Jimmie Walfridson, Supercar Lites:
”Jag ser fram emot säsongen och det ska bli väldigt speciellt att få köra rallycross på Höljesbanan. Målet för premiärtävlingen är att få med mig så mycket erfarenhet som jag kan därifrån. Jag är verkligen spänd att se hur jag står mig i konkurrensen och det hade känts bra att få köra semifinal under min första tävling på grus.”

Jonathan Walfridsson, Supercar Lites:
”Jag är laddad inför en ny säsong, och det vore kul att vara uppe i toppen och fightas. Det här blir mitt fjärde år i rallycross och målet är att hålla mig inom topp fyra. Under första tävlingen i Höljes siktar jag på att vara topp tre in i semifinalen, kvala vidare till final och förhoppningsvis sedan sluta på pallen inför hemmapubliken.”

Ben-Philip Gundersen, Supercar Lites:
”Vi har en spännande säsong framför oss och jag tror 2018 kommer bli väldigt lärorikt. Jag körde hela RallyX on Ice i år, men det här blir min första sommarsäsong i Supercar Lites. Det är många väldigt bra förare som startar, så det kommer bli stenhårda fighter. Målet för mig är att köra så många finaler som möjligt, och att komma på pallen i åtminstone en av tävlingarna.”

Isak Reiersen, RX Academy:
”Att vara med i RX Academy igen känns riktigt bra. Om jag blickar tillbaka till i vinter så märker jag verkligen hur mycket jag har lärt mig och utvecklats både på och utanför banan. Så att kunna köra igen kommer vara nyttigt för framtiden. Mitt mål är att samla på mig fler egenskaper och utvecklas för att sedan kunna sätta bra resultat. Det är såklart enkelt att säga såhär innan. För jag vet att när jag väl står på startplattan med andra bilar bredvid mig vill jag alltid göra ett så bra resultat som möjligt – vilket betyder att vara först i mål, haha. Jag vill även den här gången tacka JC Raceteknik som hjälper mig med allt, det är guld värt.”

Sponsorer