Anton Marklund Lites-debuterar – JC Raceteknik till SM-veckan med fyra förare

JC Raceteknik siktar på guld under SM-veckan. Till start kommer Pelle Wilén, kusinerna Jimmie Walfridson och Jonathan Walfridsson samt EM-vinnaren i Supercar Anton Marklund.
– När hjälmen väl är på kommer jag göra allt jag kan för att vinna, säger Marklund inför debuten.


Årets SM-vecka tar plats i Skellefteå och den 25 mars är det dags för vinter-SM i rallycross. Det värmländska teamet JC Raceteknik, som slutade på en total tredjeplats under vinterns RallyX on Ice, siktar på guld i klassen Supercar Lites.

JC Raceteknik kommer representeras av Eskilstunabon Pelle Wilén samt värmlänningarna Jimmie Walfridson och Jonathan Walfridsson – som alla tävlade i RallyX on Ice för teamet. Hemmaföraren Anton Marklund, som i vanliga fall kör Supercar i FIA European Rallycross Championship, kommer göra ett inhopp med teamet. Det blir både hans Supercar Lites-debut samt den första vintertävlingen han kör.

Joel Christoffersson, teamchef JC Raceteknik:
”Vi siktar på en SM-seger i Skellefteå. Om drygt en månad börjar sommarsäsongen, så det vore en härlig känsla för teamet att avsluta vintern på topp. Vi kommer till Skellefteå med fyra förare. Pelle, Jimmie och Jonathan som körde med oss i RallyX on Ice och Anton Marklund som debuterar i Supercar Lites. Anton är vår största konkurrent i Supercar, men nu ska han köra för vårt team. Det känns lite konstigt, men vi ser verkligen fram emot att jobba med honom. Hela teamet är riktigt laddade inför tävlingen!”

Anton Marklund, Supercar Lites:
”Det här ska bli riktigt, riktigt roligt. Eftersom det är min första vintertävling någonsin, och jag aldrig har suttit i en Supercar Lites-bil, så är jag ödmjuk inför uppgiften. Just nu ser jag det mest som en rolig grej att få tävla på hemmaplan igen efter åtta år. Men jag vet att när hjälmen väl är på kommer jag göra allt jag kan för att vinna. Det kommer bli en rolig utmaning och i rallycross kan allt hända, men jag hoppas få köra både semifinal och final.
Inför tävlingen har vi planerat in två testdagar med JC Raceteknik. Utmaningen kommer nog bli att börja trivas i bilen och få karaktären i den. Supercar Lites är mer understyrd än Supercar och för att köra fort på is måste man köra brett. Jag tror det kommer bli nöten att knäcka för mig under testdagarna. När jag bestämde mig för att köra Supercar Lites under SM-veckan visste jag direkt vilket team jag skulle vända mig till. JC Raceteknik har erfarenhet från både Supercar Lites och istävlingar, så de vet vad som krävs för att det ska gå fort på isen.”

Pelle Wilén, Supercar Lites:
”Just SM-veckan har jag bra minnen ifrån och jag hoppas vi kan göra ytterligare en kul helg med JC Raceteknik. Final är självklart målet och där kan allt hända. Rallycrossens baksida fick jag smaka på nu senast i Gol, där jag tvingades bryta semifinalen eftersom rattstången gick av. Så jag hoppas på mer flyt i Skellefteå.”

Jimmie Walfridson, Supercar Lites:
”Det här är mitt första år i rallycrossen och jag har kämpat en del med att hitta rätt i både bilen och på banan. Men efter pallplatsen i Gol har jag en bra känsla i bilen, och tar med mig de positiva bitarna därifrån till SM-tävlingen. Målet är att ta sig till final och förhoppningsvis göra ett bra resultat där. Men jag är ödmjuk inför uppgiften, det är många bra chaufförer med och slåss om samma sak.”

Jonathan Walfridsson, Supercar Lites:
”Jag gillar att köra rallycross på vintern, så jag ser fram emot att komma upp till Skellefteå och tävla. RallyX on Ice gick sådär för mig. Jag har varit bra med i heaten, men har haft otur med starterna i semifinalerna. Så målet under SM-veckan kommer vara att hålla sig inom topp fyra från första start och ta bra poäng i heaten. Det skulle göra att jag kan få ett bra startspår i semifinalen och förhoppningsvis sedan sluta på pallen.”

Sponsorer